Milan Djurasovic - Arkivi

Milan Djurasovic është një artist amerikan boshnjak i kolazheve dhe shkrimtar. Ai aktualisht jeton në Shën Petersburg, Rusi ku është mësues i anglishtës. Është arsimuar në psikologji dhe histori.

Arkivi

Si i Dha Fund një Pordhë Lidhjes Sime

Nga Milan Djurasovic

Desha të kem një të dashur serbe. Kërkimi im u ndërpre kur nëna ime më largoi nga Ballkani në kërkim të ushqimit të rregullt disa ditë pas ditëlindjes sime të...

Arkivi

Gjelbërt në sy

Nga Milan Djurasovic

Sëmundja e panjohur nuk ishte arsyeja pse Ljubomiri, burrë i gjatë e fytyrë-hollë me qëndrim të tmerrshëm, krejtësisht e humbi apetitin e tij dhe flente më pak se pesë orë...

Arkivi

Të Bëftë Mirë

Nga Milan Djurasovic

Për gjashtëmbëdhjetë muaj e katërmbëdhjetë ditë, Miljan dhe e ëma e tij u fshehën në bodrume, në atë të vetin dhe në tjerë të fqinjëve të tyre, dhe në streha...

Arkivi

Hakmarrja

Nga Milan Djurasovic

E kisha një shok, Petar, i biri i të ndjerit Milan Erbez - mekanik i respektuar i veturave si dhe gjuetar rekreacional dhe prodhues i pushkave. Garazha e Milanit ishte...

Arkivi

Vetmia

Nga Milan Djurasovic

Gjyshja Sodija e ndjeu një dëshirë të papërmbajtshme për t’i treguar dikujt se si ia shëruan disa copa hudhër një plagë të thellë që e kishte shkaktuar duke e prerë...

Arkivi

Dhëmbi që Mungonte (Histori e Shkurtër)

Nga Milan Djurasovic

Kështu ndodhi: Një prej shokëve të mi më të mirë, Djordje Bogdanovic, aksidentalisht e vrau burrin që e kishte sjellur nëna e tij në shtëpinë e tyre për të jetuar...

Arkivi

Mashtrim

Nga Milan Djurasovic

Pas një periudhe të gjatë të ndjekjes së planeve të shumta dhe të trubullta, për të cilat po të jem i sinqertë kurrë nuk ndjeva ngazëllim të vërtetë, vendosa të...

Arkivi

Si U Bë Gruaja e Dajës Psikopat Dytësor

Nga Milan Djurasovic

Do të isha i pandershëm po të thoja se në një moment gjatë jetës së tetës Aleksandra, ajo ishte engjëll, por mund t'iu them, sigurisht dhe me ndershmëri, se para...

Arkivi

Deklarimi i së Vërtetës së Gjërë

Nga Milan Djurasovic

Rusët Kanë Mësuar se Nuk e Kanë të Tjerët Më Mirë

Arkivi

Gej importi

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Cfarë duhet bërë?

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Vlerat evropiane dhe gjyshërit boshnjak

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

PËRSHUTA E TERUR S’ËSHTË KU ME DITË SE CKA

Nga Milan Djurasovic

Ai gati më pati bërë të qaj herën e parë kur e provova xhaketën e vjollce të dimrit dhe çizmet vjollce të gomës që m’i pati sjellë nëna nga depoja...

Arkivi

Arti dhe Ndryshimi Shoqëror e Politik

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Trotoari

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Vdekja ka Aftësi Ngushëllimi

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Nuk ka Femra të Bukura në Mostar

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Sjellja Normative

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Të plakesh me jetë kuptimplotë

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Mjaft më me ndërhyrje humanitare, aman!

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Autostrada për në ferr

Nga Milan Djurasovic

Arkivi

Kriza e identitetit

Nga Milan Djurasovic

“Cili është identiteti im?” është një pyetje e rrezikshme që zakonisht e shtrojmë kur vetë-respekti jonë është i sulmuar. Kur e pyesim veten se kush jemi dhe cilit grup të...