TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Avni Rudaku

Avni Rudaku përfundoi studimet universitare dhe pasuniversitare për psikologji dhe sociologji në Universitetin e Prishtinës. Rudaku është anëtar aktiv në Qendrën për Art Bashkëkohor “Varg e vi” dhe kolumnist i rregullt javor në shtojcën për kulturë të gazetës së përditshme “Kosova Sot” që nga viti 2010. Është autor i dy librave dhe publicist. Aktualisht jeton dhe vepron në Gjilan.

Pikëpamje | Migrimi

Si Gjermania e ndali numrin e madh të azilkërkuesve nga Ballkani

Nga - 17.08.2018

Mundësitë e migrimit legal për në Gjermani u rritën nga presioni i azilkërkuesve në vitin 2015.

Shtyp | Vitet ’90

Jetët paralele të sorrave

Nga - 26.04.2016

Segregimi i sorrave pasqyroi edhe atë të njerëzve në Gjilanin e viteve '90.