Tag: Arsimi

Në thelb | Arsimi

Ka ardhur koha t’i rishikojmë librat

Nga - 25.12.2017

Tekstet shkollore me pasaktësi shkencore dhe gjuhë të urrejtjes.

Shkurt | Arsimi

Qasje e pabarabartë në arsim

Nga - 06.12.2017

Fëmijëve me aftësi të kufizuar u shkelet më së shumti e drejta për qasje në arsim.

Shkurt | Arsimi

Kush po u jep mësim studentëve tanë?

Nga - 28.09.2017

Diskutohet integriteti arsimor në Bisedën e Shkurtër të K2.0.

Pikëpamje | Arsimi

Të jesh pjesë e shtetit që s’të trajton si pjesë të tij

Nga - 22.09.2017

Rreth margjinalizimit institucional ndaj fëmijëve me aftësi të kufizuara në arsim.

Shkurt | Arsimi

BISEDË E SHKURTËR: Kush po u jep mësim studentëve tanë? Arsimi në fokus.

Nga - 22.09.2017

Hajdeni të Mërkuren më 27 shtator, në orën 17:30 në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, në Prishtinë.

Në thelb | Arsimi

Nxënësit po e udhëheqin (r)evolucionin e arsimit në Bosnjë

Nga - 24.06.2017

Nxënësit e shkollave të mesme kanë lansuar një fushatë kombëtare për t’i dhënë fund ndarjes etnike në klasë.

Blogbox | Zgjedhjet 2017 | Arsimi

Mijëra grave do t’iu mohohet e drejta për të votuar në zgjedhjet e së dielës

Nga - 06.06.2017

Kur burrat i rrëmbejnë votat e grave janë ndërkombëtarët ata që kritikojnë ‘votimin familjar’, por problemi thelbësor anashkalohet nga të gjithë.

Në thelb | Arsimi

Evolucioni nën hetime

Nga - 31.05.2017

Serbia hap debat mbi fillet e njerëzimit.

Në thelb | Zgjedhjet 2017 | Arsimi

Problematikat e mëdha zgjedhore: Arsimi

Nga - 25.05.2017

Si të drejtohet një sistem i thyer.

Në thelb | Arsimi

Në arsim, të barabartë vetëm në letër

Nga - 20.12.2016

Vajzave kosovare nuk po u ofrohet aftësim për pjesëmarrje të barabartë në fuqi punëtore.

Më shumë