Tag: Art

Majlinda Hoxha, Fitore Berisha (final)
Biseda | Art

Fitore Berisha: T’i nxjerrësh brinat nëpërmjet protestës artistike

Nga - 06.02.2017

Artistja flet për përdorimin e artit si terapi, revoltë dhe mjet fuqizimi.

Haveit - FEATURE
Në thelb | Art

Haveit — “Powerpuff Girls” të Prishtinës

Nga - 13.01.2017

Aktivizmi përmes performancave të artit publik.

majlinda-hoxha-prishtina-artist-ilire-lepaja
Blogbox | Art

Dizajnet e artistes vendore nxjerrin në pah të kaluarën dhe të tashmen e Kosovës

Nga - 12.12.2016

Ilire Lepaja thotë se të gjitha ëndrrat kërkojnë guxim dhe rrezikim.

untitled-1
Në thelb | Art

Art progresiv

Nga - 20.10.2016

Katër finalistë në tri projekte, synojnë të bëhen "Artistët e së Nesërmës"

majlinda-hoxha-willem-poelstra-for-hanna-future-stories-from-the-past-10-2016-8
Në thelb | Art

Mbrapa objektivit empatik

Nga - 20.10.2016

Ekspozita e fotografit holandez në Prishtinë, e frymëzuar nga historia e familjes së tij.

timthumb
Biseda | Art

Lulzim Hoti: Kultura është një prej shtyllave kryesore të zhvillimit të qëndrueshëm

Nga - 14.09.2016

Artistët lokal po synojnë që ta aktivizojnë përsëri skenën e skaduar kulturore në Mitrovicë nëpërmjet 7 Arte.

Erzen Shkololli
Në thelb | Art

Erzen Shkololli e lë Galerinë Kombëtare; por çfarë ka lënë si trashëgimi?

Nga - 04.09.2015

Institucioni kulturor i thotë lamtumirë drejtorit me ndikim.

alketa xhafa slideshow
Biseda | Art

‘MENDOJ PËR TY’: SHËRIM KOLEKTIV NË MESIN E FUSTANËVE

Nga - 11.06.2015

Një artist përpiqet të promovojë diskutim për dhunë seksuale të luftës me instalacion prekës në Prishtinë.

dren-maliqi-hope-2004_-inside
Shtyp | Art

Modernizmi në artin pamor kosovar

Nga - 09.10.2013

Procesi i artistëve modern që kërkojnë të zbulojnë dhe i'i shfaqin zërat e tyre origjinalë është i vështirë.

balkart-cover
Shtyp | Art

Fjala e kryeredaktores

Nga - 09.10.2013

Mendim mbi konfliktet dhe tensionet e artit në Kosovë.