Tag: Feminizmi

Biseda | Feminizmi

Adriana Zaharijević: Feminizmi është shkaku standard i frikës

Nga - 10.09.2018

Bisedë për Feminizmin në Ballkan (Pjesa 3) - Filozofja nga Beogradi flet për feminizmin, komunizmin dhe tranzicionin.

Biseda | Feminizmi

Ermira Danaj: ‘Normat dhe pritshmëritë patriarkale nuk mund të shuhen brenda një dite.’

Nga - 04.09.2018

Bisedë për Feminizmin në Ballkan (Pjesa 2) — Feministja e shquar nga Shqipëria flet për ndikimin neoliberal në perspektivën gjinore.

Biseda | Feminizmi

Eli Krasniqi: ‘Realisht, patriarkati vret’

Nga - 27.08.2018

Bisedë për Feminizmin në Ballkan (Pjesa 1) - Socio-antropologia flet për vështirësitë dhe përpjekjet e përditshme të feminizmit në Kosovë.

Pikëpamje | Zgjedhjet 2017 | Demokraci

“Fondi i femrave”, një farsë e politikës kosovare

Nga - 03.06.2017

Gratë duhet të votohen, jo se janë gra, por për shkak të bindjeve të tyre politike që avancojnë pozitën e gruas.

Blogbox | Aktivizmi

Rezistencë ndaj revolucionit konservator në Kroaci

Nga - 22.05.2017

Veprime feministe kundër ideve ultra konservatore.

Blogbox | Feminizmi

VET E KE LYP, TI ME FUNDIN TËND TË SHKURT!

Nga - 10.06.2016

Duhet t'i japim fund kulturës se fajësimit të viktimave dhe ta luftojmë seksizmin shoqëror që ka rrënjë të thella.