Tag: Hapësira Publike

fikret-ahmeti_kisha-up
Pikëpamje | Hapësira Publike

Një simbol i represionit që duhet të mbesë i tillë

Nga - 04.10.2016

Kisha Ortodokse Serbe e Prishtinës duhet të qëndrojë, që të kujtojë terrorin e racizmit dhe opresionit.

fikret-ahmeti-termokiss-8
Në thelb | Hapësira Publike

Filozofia e Termokissit po i fillon nxemjet

Nga - 04.10.2016

Në qendër të konceptit social janë njerëzit, e jo profiti.

artist
Shtyp | Hapësira Publike

Një artist në kërkim të hapësirave alternative

Nga - 03.06.2013

Alban Muja e sheh Prishtinën si qytet të mundësive të humbura, por ai gjithashtu sheh edhe zgjidhje

inside-cover-story-public-space
Shtyp | Hapësira Publike

Autopsia e Prishtinës

Nga - 03.06.2013

Kryeqyteti i Kosovës është qytet për nga emri, por zombi për nga shpirti.

inside-majlinda-hoxhadays-before-the-unveiling-of-the-agron-rama-monument-on-the-eponymous-square-in-gjakova
Shtyp | Hapësira Publike

Kompleksiteti i përkujtimoreve të luftës në Kosovë

Nga - 03.06.2013

Vendet që frymëzojnë imagjinatën dhe mundësojnë hapësirë për përkujtim, megjithatë kritikohen.

center-of-public-debate_driton-selmani-copy
Shtyp | Hapësira Publike

Fjala e kryeredaktores

Nga - 03.06.2013

Mendim për rëndësinë e hapësirave publike në Kosovën e sotme, por edhe në botë përgjithësisht.

driton-selmani-monuments-without-a-homemitrovica1
Shtyp | Hapësira Publike

Mbi monumentet e ish-Jugosllavisë dhe interpretimin e së kaluarës

Nga - 03.06.2013

Simbolet e Jugosllavisë janë lënë të kalben në botën e sotme

prishtina
Shtyp | Hapësira Publike

Le të jetë kaotike

Nga - 03.06.2013

Plani më i mirë për Prishtinën është ai i një qyteti të shehërlinjve: në dukje i paplanifikuar.