Tag: Kulturë

Kosovoinunesco1 copy
Shkurt | Kulturë

#KosovoInUnesco – Hashtag apo vendosmëri reale?

Nga - 23.01.2017

K2.0 organizon diskutim rreth riaplikimit të Kosovës në UNESCO.

du
Pikëpamje | Kulturë

Ndjellja e fuqive të artit e kulturës

Nga - 26.12.2016

Përmbledhje e punës së sivjetme në kulturë: përmirësimi i imazhit të Kosovës.

photoanyla-berisha-cultural-heritage-without-borders
Shkurt | Kulturë

#KtheKrytë e shihe trashëgiminë kulturore

Nga - 01.12.2016

Një fushatë e re që ka të bëjë me hekurudhat e Kosovës.

albanian-language
Pikëpamje | Kulturë

Të fjalëformosh a të huazosh — Gjuha shqipe në hap me kohën

Nga - 20.10.2016

Përdoruesit e gjuhës shqipe ballafaqohen me shumë probleme kur përdorin fjalë a shprehje që do të marrin shumë kohë për t'u standardizuar.

didarja_mm_kopertina
Blogbox | Kulturë

Didarja – një rrëfim i munguar

Nga - 18.10.2016

Përkthim i ri në gjuhën shqipe për librin i cili sfidon qasjet tradicionale të historisë.

majlinda-hoxha-venera-mustafa1-2015
Biseda | Kulturë

Venera Mustafa: E shpreh vetën me atë që vesh

Nga - 13.10.2016

Dizajnerja e modës diskuton artin dhe modën në Prishtinë.

poem1
Blogbox | Kulturë

Nga Azem Galica për Shote Galicën

Nga - 06.10.2016

Poezi për dashurinë dhe legjendën.

m
Në thelb | Kulturë

HAPËSIRA E BASHKI-‘M’-IT NË PRISHTINË

Nga - 29.08.2016

Klubi 'M' lë mbresa me publikë të shumëllojshme.