Tag: Media

the-emerging-illiterate
Pikëpamje | Media

Klasa e re analfabete është e varur nga videot në Facebook – dhe ky është lajm i mirë për demagogë

Nga - 21.12.2016

Gjenerata që është pjekur gjatë viteve 2000 komunikon nëpëmjet emotikonëve, dhe kështu sjell një formë të re të lajmeve të stërthjeshtësuara dhe emocionale.

the-web-we-have-to-save
Pikëpamje | Media

Interneti të cilin duhet ta shpëtojmë

Nga - 10.12.2016

Interneti i pasur, i llojllojshëm e i lirë të cilin e kam dashur dikur - dhe për të cilin kam kaluar kohë në burgun iranian - po vdes. Pse nuk po bëjmë asgjë për ta shpëtuar?

cecen-cins
Biseda | Media

Branko Cecen: Gazetarët hetues përballen me linçime, kërcënime dhe sulme fizike në Serbinë e Vucic

Nga - 07.12.2016

Drejtori i Qendrës për Gazetari Hetuese në Serbi (CINS) flet për atë se pse doli nga salla gjatë fjalimit të kryeministrit në një konferencë rajonale të mediave.

media-freedoms
Pikëpamje | Media

Shtetet evropiane duhet të ofrojnë qasje në informacion edhe në praktikë, e jo vetëm në letër

Nga - 18.11.2016

Strukturat ligjore nuk po pasqyrojnë realitetin sa i përket transparencës.

eraldin-fazliu-sweeden-blog
Blogbox | Media

Shija e ëmbël e demokracisë suedeze

Nga - 21.10.2016

Udhëtimi në Stokholm thekson se sa larg ka për të shkuar  Kosova kur bëhet fjalë për liritë e medias dhe të drejtat e njeriut.

perspective-public-discorse
Pikëpamje | Media

Diskursi publik i Kosovës është plot vrer

Nga - 10.10.2016

Interneti është shndërruar në hapësirë për ta sulmuar tjetrin në dëm të një debati të gjallë e të pasur.

k2-0-logo
Pikëpamje | Media

Mirë se vini në revistën online të K2.0

Nga - 04.10.2016

Ndërsa po hyjmë në një epokë të re, K2.0 do të vazhdojë të sfidojë, të provokojë e të frymëzojë.

bulet
Pikëpamje | Media

Gazetari turk: Ditët e mija në burg pas puçit

Nga - 04.10.2016

Si mbrojtës i shquar i lirive të shtypit, autoritetet u munduan që të më paraqesin si "terrorist" gjatë përpjekjes së tyre për t'i shtypur mediat.