TĂ‹ GJITHĂ‹ ARTIKUJT NGA: Driton Gashi

Driton Gashi ka studiuar pĂ«r gjuhĂ«si dhe pedagogji nĂ« Universitetin e Bochum-it dhe punon si pedagog shkolle dhe kĂ«shilltar pedagogjik nĂ« njĂ« kolegj pĂ«r tĂ« rritur nĂ« qytetin Dortmund, Gjermani. Studimet pasuniversitare i ka mbaruar nĂ« Fakultetin e DrejtĂ«sisĂ« nĂ« Universitetin e Hagen-it dhe ka marrĂ« titullin akademik “MagjistĂ«r i DrejtĂ«sisĂ«”, “Master of Mediation” (MM), (ndĂ«rmjetĂ«s privat dhe jashtĂ«gjyqĂ«sor nĂ« raste tĂ« konflikteve familjare). Nga viti 1993 punon pĂ«r dhjetĂ«ra gjykata dhe institucione tjera tĂ« larta shtetĂ«rore si pĂ«rkthyes i betuar dhe i autorizuar gjyqĂ«sor pĂ«r gjuhĂ«n gjermane dhe shqipe.