TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Paula Petričević

Paula Petričević është aktiviste e feminizmit dhe e paqes me banim në Kotor të Malit të Zi. Ka kryer studimet baçelor për filozofinë në Universitetin e Beogradit (Fakulteti i Filozofisë), ku po ashtu ka mbaruar studimet master dhe të doktoraturës për shkenca politike (Fakulteti i Shkencave Politike). Ajo gjithashtu ka qenë drejtorja e programit në Qendrën për Edukim Qytetar në Podgoricë dhe ligjëruese e studimeve të grave në organizatën Animé, e cila është pjesë e Qendrës për Edukim të Paqes dhe Grave në Kotor. Ajo ka qenë ombudspersoni për të përditshmen Vijesti (2015 — 2020) dhe revistën e përjavshme Monitor (2014 — 2020). Ka botuar një numër studimesh për çështje gjinore në revista lokale dhe ndërkombëtare.