Tag: Arsimi

Në thelb | Arsimi

Studentët kosovarë të juridikut po shkëlqejnë nëpër botë

Nga - 04.09.2019

Pavarësisht prej kushteve, studentët e UP fitojnë reputacion ndërkombëtar.

Pikëpamje | Arsimi

Reformimi i arsimit në Kosovë

Nga - 15.04.2019

Angazhimi i talentëve të Kosovës me punë në mësimdhënie.

Pikëpamje | Serbia

Fëmijët tanë po mësojnë tregime të shtrembëruara për të kaluarën e Serbisë

Nga - 10.04.2019

Si Serbia e ka vënë një perde mbi një pjesë të historisë së saj.

Pikëpamje | Arsimi

Edukimi mbi historinë e Kosovës ka nevojë për ndryshime

Nga - 09.04.2019

Pse kemi nevojë për një metodologji me shumë perspektiva për ta zëvendësuar parësinë e librit shkollor.

Në thelb | Ambienti

Mësimnxënia me rreziqe

Nga - 27.02.2019

Pak vëmendje po i kushtohet ambienteve të rrezikshme të mësimnxënies.

Në thelb | Arsimi

Shkollat fantazmë të Kosovës

Nga - 21.02.2019

Objektet e arsimit të planifikuara dobët tash gati të harruara.

Mentorimi | S`fundmi | Arsimi

Muaji i grevave

Nga - 05.02.2019

K2.0 bisedoi për grevën në arsim dhe shëndetësi.

Pikëpamje | Arsimi

Ndihmoni arsimin në Kosovë

Nga - 30.01.2019

Kritikat e fundit ndaj Agjencisë së Kosovës për Akreditim janë të gabuara dhe të pabaza.

Në thelb | Arsimi

Tepricë universitetesh

Nga - 17.01.2019

Universitete publike të themeluara pa nevojë, në mungesë të stafit akademik dhe me cilësi që vihet në pikëpyetje.

S`fundmi | Shqipëria

Studentët shqiptarë kërkojnë ndryshime

Nga - 14.12.2018

Mijëra të rinj po kërkojnë ndryshime në sistemin arsimor të Shqipërisë.

Më shumë