Në thelb | Ambienti

#EP1 – Toka në rrezik

Nga - 13.12.2022

K2.0 shpjegon

Thatësirat, valët e nxehtësisë, pyjet në flakë, përmbysjet e vërshimet — të gjitha u bënë sërish kryetituj të medieve botërore. 

Në Evropë, kjo verë ishte më e nxehta që kur temperaturat kanë filluar të maten. Disa lumenj të rëndësishëm u thanë dhe ishin në nivele më të ulëta në 500 vitet e fundit. Temperatura rekorde u shënuan në të gjitha kontinentet, një e treta e Pakistanit u fundos. 

Tash, më shumë se kurrë, sytë janë kthyer kah kriza klimatike, që është prej shkaktarëve kryesorë të intensitetit të këtyre ngjarjeve këtë vit.

serinë e videove ‘Toka në rrezik’, K2.0 shpjegon aspektet kyçe të krizës klimatike.

Përmbajtja e kësaj videoje është përgjegjësi vetëm e K2.0. 

A jeni kurreshtarë ta dini se si financohet gazetaria që prodhojmë? Klikoni këtu për të mësuar më shumë.