Në thelb | Ambienti

#EP3 – “Toka në rrezik”: OQEANET

Nga - 23.05.2023

K2.0 Shpjegon

Oqeanet dhe pyjet janë mushkëritë e planetit tokë. Oqeanet vetë thithin rreth rreth 30% të dioksid karbonit dhe 90% të të gjithë nxehtësisë së ngujuar në atmosferë. Pa to, temperatura në sipërfaqet tokësore do të ishte dyfishi i asaj që është sot. 

Por tash rritja e shpejtë e temperaturave për shkak të përqendrimit të pashembullt të gazrave serë në atmosferë po i bën oqeanet më pak të shëndetshme për vete dhe për ekosistemin tokësor në tërësi. Ndryshimi klimatik po e transformon biodiversitetin detor, po e ndryshon përbërjen kimike të oqeaneve, po i rritë nivelet e ujërave dhe po nxit mot ekstrem.

Ta shpjegojmë më hollësisht.

Përmbajtja e kësaj videoje është përgjegjësi vetëm e K2.0.

A jeni kurreshtarë ta dini se si financohet gazetaria që prodhojmë? Klikoni këtu për të mësuar më shumë.