Në thelb | Ambienti

#EP4 – “Toka në rrezik”: Pyjet

Nga - 19.07.2023

K2.0 Shpjegon

Teksa në episodin e kaluar, diskutuam se si ndryshimi klimatik po i rrezikon oqeanet, ngjashëm po humbasim pyjet, të cilat bashkë me oqeanet, përbëjnë mushkëritë e Tokës.

Shpyllëzimi në shkallë alarmuese që prej viteve të ’90-ta dhe djegiet e pyjeve që kanë rezultuar me rritjen e temperaturave kanë ndikim të drejtpërdrejtë në ndryshimin klimatik. 

Por, si saktësisht? K2.0 shpjegon.

Përmbajtja e kësaj videoje është përgjegjësi vetëm e K2.0.

A jeni kurreshtarë ta dini se si financohet gazetaria që prodhojmë? Klikoni këtu për të mësuar më shumë.