Në thelb | gratë

‘Gonxhja ende e vetme’

Nga - 19.10.2022

Për dekada me radhë, burrat kanë kërcyer në Drin të Bardhë, nga Ura e Fshajt, prej një lartësie 22 metrash. Dhe në fund të viteve të ’70-ta, Gonxhe Basha vendosi se edhe ajo duhet të kërcente. Atëherë ishte veç 13-vjeçare.

“M’kujtohet kur i kanë thanë komentatorit se po kërcen femra e parë, e vetmja femër. Publiku veç jonë çuditë edhe isha fëmijë unë, 13-vjeçe”, tha Gonxhja. “A e di çka do të thotë me kërcy 13-vjeçe prej Urës së Fshajt”?

“S’kish kĂ«naqĂ«si ma tĂ« madhe”.

Dy vjet pas kërcimit të saj të parë, në moshën 15-vjeçare, mori titullin kampione e Gjakovës në kërcim prej urës.

Mini-dokumentari më i ri i K2.0 ua sjell rrëfimin e saj.

Përmbajtja e kësaj videoje është përgjegjësi vetëm e K2.0.

A jeni kurreshtarë ta dini se si financohet gazetaria që prodhojmë? Klikoni këtu për të mësuar më shumë.