Hajde e kqyrim filmin ‘Klithma’ & folim me regjisorin

 • Rreth kësaj bisede
 • Viktimat e  dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë u njohën ligjërisht në vitin 2014, kur Kuvendi i Kosovës i miratoi ndryshimet e nevojshme ligjore. Sipas raporteve të mediave ndërkombëtare dhe vendore, mendohet që më se 20,000 njerëz janë dëmtuar nga ky krim. Sidoqoftë, prej kur ka nisur zbatimi i ligjit në vitin 2018, vetëm rreth 1,000 njerëz kanë aplikuar për të marrë statusin e viktimës së dhunës seksuale gjatë luftës. Sigurisht, stigmatizimi dhe paragjykimet kanë luajtur rol në ngurrimin e të mbijetuarve për t’i raportuar këto krime dhe për të kërkuar ndihmë nga shteti.

  Në vlugun e fundit të filmave kosovarë që merren me luftën, pak prej tyre kanë prekur dukurinë e përdhunimit gjatë luftës. “Klithma” e Korab Lecajt shquhet si përjashtim. Kjo dramë e shkurtër për jetën familjare e pasqyron këtë temë përmes historisë së Dinit, një burrë që ballafaqohet me traumat e shkaktuara nga përdhunimi në kohën e luftës.

  Ju ftojmë të na bashkëngjiteni për ta parë filmin e pastaj për të diskutuar rreth kësaj çështjeje të rëndësishme me regjisorin Korab Lecaj të martën më 18 shkurt, prej orës 17:30Hub 2.0.

 • Shikojeni këtë edicion tani
 • Rreth folësve/eve
 • Time:

  5:30 pm

  Place:

  Hub 2.0

  Date:

  18/02/2020