Blogbox | Drejtësi Tranzicionale

Kthimi i gabuar nga Zvicra

Nga - 28.07.2020

Unë dua të dëgjohem — Episodi 5.

Teuta kurrë nuk e kishte menduar se një ditë do ta përjetonte atë që po e shihte në televizor në mesin e viteve të 90-ta, ndërkohë që jetonte me bashkëshortin në Zvicër.

Kur pas disa vitesh burri i saj vendosi të kthehej në Kosovë për t’iu bashkuar UÇK-së, ajo u kthye me të. Por, për shtatzënën kthimi do të ishte vendimi më i gabuar në jetë.

Ajo do t’i përjetonte ato që njihen si dy ofensivat e ushtrisë serbe nëpër fshatrat e Kosovës. Do të dëbohej nga shtëpia e do të detyrohej të jetonte në mal të hapur, do të plagosej nga një granatë, dhe disa javë para mbarimit të luftës ajo bashkë me 50 gra të tjera do të dhunohej seksualisht në një duzinë për orë të tëra.

Aktore: Edona Reshitaj

Kompozitor: Memli Kelmendi

Dramaturg: Visar Krusha

Producent dhe regjisor: Kushtrim Koliqi

“Unë Dua të Dëgjohem” është cikël i dhjetë audio dramave me rrëfime të grave të mbijetuara të torturës gjatë luftës së fundit në Kosovë.