Konteksti Podcast | Shqipëria

PODCAST: Bisedë me Arlind Qorin

Nga - 12.08.2020

Në bisedën e radhës të Kosovo 2.0, profesori universitar dhe aktivisti Arlind Qori flet me gazetarin tonë Ngadhnjim Avdylin për pandeminë në Shqipëri, gjendjen ekonomike të shqiptarëve, organizimin e studentëve dhe punëtorëve, si dhe për aktivizmin si domosdoshmëri për ndryshime shoqërore progresive. 

Qori është pjesë e Organizatës Politike dhe Lëvizjes për Universitetin, aktivistët e së cilave kanë organizuar protestat e famshme të studentëve të vitit 2018. Ata po ashtu kanë ndihmuar në themelimin e shumë sindikatave të reja në industritë më të mëdha në Shqipëri si dhe kanë organizuar aksione të shpeshta kundër pushtetarëve e oligarkëve.K

Imazhi i ballinës: Florion Goga / K2.0.