Blogbox | Drejtësi Tranzicionale

‘Pse hyre në atë shtëpi?’

Nga - 26.06.2020

Unë dua të dëgjohem — Episodi 2.

Ajo e ka përjetuar dy herë dhunën seksuale brenda disa javësh. Sot ende lufton me pranimin nga familjarët. Djali i vogël, ish-ushtar i UÇK-së, kishte vëzhguar nga larg se si gratë ishin futur në shtëpinë ku është bërë dhunimi. E ka parë edhe nënën e tij. Nuk e mbështet, përkundrazi e gjykon ende për këtë tragjedi. E torturon me pyetjen, “Pse hyre në atë shtëpi?!”

Aktore: Shengyl Ismaili.

Kompozitor: Memli Kelmendi.

Dramaturg: Visar Krusha.

Producent dhe regjisor: Kushtrim Koliqi.

“Unë Dua të Dëgjohem” është cikël i dhjetë audio dramave me rrëfime të grave të mbijetuara të torturës gjatë luftës së fundit në Kosovë.