Queerness është këtu për të qëndruar - Kosovo 2.0

Queerness është këtu për të qëndruar

Një dekadë përmbajtjesh LGBTQ+.

Dhjetë vjet më parë, K2.0 ishte ndër mediet e para që sfidoi fshirjen publike të personave LGBTQ+ në Kosovë dhe mohimin e të drejtave të tyre. Për këtë, ne u sulmuam nga një turmë homofobike në ndejën e botimit të numrit të revistës sonë për seksin dhe queerness.

Ne në K2.0 e dimë se aty ku ka njohje ligjore, sociale dhe kulturore të personave LGBTQ+, aty ka edhe demokraci të njëmendtë. Kjo sepse çlirimi queer themelin e ka në të kuptuarit se diversitetit nuk i duhet miratimi nga jashtë për të ekzistuar dhe se kur individët janë të fuqizuar për të marrë vendime për jetën e tyre, nuk çlirohen vetëm njerëzit queer dhe jokonformistët, por e gjithë shoqëria.

Rikthejuni disa prej përmbajtjeve tona rreth LGBTQ+ ndër vite, ku e shprehim qëndrimin se jetët dhe avokimi LBGTQ+ nuk janë as çështje të vogla e as një çështje të pakicave.

Protesta dhe Krenaria

PROTESTË DHE FESTË: KOMUNITETI KOSOVAR LGBTQ+ U KTHEHET RRUGËVE
ARDHJA E IDAHOBIT NË KOSOVË
TË ZHURMSHËM DHE KRENARË

Marshet nëpër rajon

FYTYRAT E EUROPRIDE
“AMA, JEMI SOLIDARË KUR ËSHTË FJALA PËR LGBTI”
EDHE NJËHERË PËR DASHURINË
PËRPJEKJA PËR TË KTHYER NJË FAQE

Trans lives

“NA JEMI GRA DHE NUK DËSHIROJMË ME U PLAKË SI BURRA”
TË JETOSH NË CEP: MINORITETET BRENDA MINORITETEVE
VENDIM HISTORIK PËR TË DREJTAT E TRANSGJINORËVE
NJË VEND PËR TA THIRRË SHTËPI
“E ÇKA NËSE NUK JEMI LEZBIKE, PO DIÇKA TJETËR?”

Mungesë e të drejtave, mungesë e shërbimeve

‘NUK E DIMË QYSH ËSHTË ME QENË TË LIRË’
GJAKU ËSHTË GJAK
SHUMË PERSONA LGBTI NË KOSOVË PRIVOHEN NGA SHËRBIMET PSIKOLOGJIKE
FORTESA KADRIU: “MOS PRANIMI DHE STIGMATIZIMI NË SHOQËRI E RREZIKON SHËNDETIN MENDOR”

Fytyrat e aktivizmit LGBTQ+

LENNY EMSON: TË DREJTAT E GRAVE DHE TË DREJTAT LGBTQ+ JANË NË VIJËN E PARË TË FRONTIT
BORČE BOŽINOV: JEMI TË PËRKUSHTUAR NË MBROJTJEN DHE PROMOVIMIN E TË DREJTAVE TË PUNËTORËVE TË SEKSIT
ERIK DE KRUJIF: ËSHTË SHUMË E MUNDUR TË JESH TRANSGJINORE, AKTIVISTE E TË DREJTAVE LGBT DHE KATOLIKE E DEVOTSHME
ALEKSANDAR SAŠA ZEKOVIĆ: MALI I ZI NUK MUND TË KONSIDEROHET I PAFAJSHËM NË LUFTËRAT JUGOSLLAVE
DEZSO MATE: NUK MË PËLQEN FJALA ‘TABU’ SEPSE ALUDON SE KA TEMA QË SHOQËRIA NUK DËSHIRON T’I PRANOJË

LGBTQ+ në pandemi

CA DOLLAPË TË RINJ
DITË TË GJATA NË DHOMA TË NGJESHURA
JETA E KOMUNITETIT LGBTQ NË KARANTINË

Documentary

QIELLI PO HAPET

Monograph

POPULLI PËR TË DREJTAT LGBTI

K

Imazhi i ballinës:  : Arrita Katona / K2.0.