S`fundmi

Shfaqja e dokumentarit: Kush jam unë, unë jam kush jam.

Nga - 04.12.2023

Bubble Pub

12 dhjetor

19.00

Bashkohuni me ne në Bubble Pub, të martën, më 12 dhjetor, nga ora 19.00, ku do ta shfaqim dokumentarin tonë “Kush jam unë, unë jam kush jam”.

Dokumentari përcjellë jetën e Njomzës, një grua e re nga Gjilani, teksa përshkon jetën në të njëzetat e saj si grua queer. Filmi shtjellon rrugëtimin e saj të zbulimit të vetes dhe përpjekjet e saj për t’i sfiduar stereotipet gjinore në shoqërinë e sotme, midis punës, pasionit për muzikën dhe biznesit të vogël të prodhimit të bizhuterive.

Rrugëtimi i Njomzës nxjerr në pah forcën dhe vendosmërinë qenësore për gratë për të jetuar në mënyrë autentike në botën e sotme. Aty theksohet rëndësia jetike e luftës kundër patriarkatit, homofobisë dhe të gjitha manifestimeve të tjera të diskriminimit.

Pas shfaqjes, do ta mbajmë një diskutim pyetje-përgjigje, me Aulonë Kadriu, gazetare dhe redaktore e lartë në K2.0, protagonisten e dokumentarit, Njomzë Arifi dhe Ilir Hasanajn, regjisor i dokumentarit.

Shfaqja dhe diskutimi do të përcillen me muzikë dhe pije. Mos e humbisni!

Ky aktivitet mbështetet nga Ambasada e Mbretërisë së Holandës në Kosovë. Pikëpamjet e prezantuara gjatë aktivitetit nuk përfaqësojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Ambasadës së Mbretërisë së Holandës.