Monografitë | LGBTQ+

Më shumë për këtë monografi

Nga - 10.10.2017

Një vështrim unik i lëvizjes LGBTI.

K2.0 i nxjerr në shesh proceset e daljes haptas, përvetësimit të një gjinie tjetër, përballjes me interseksualitetin dhe tejkalimin e paragjykimeve. I hedhim një vështrim historisë së lëvizjes LGBTI dhe njerëzve të cilët luftojnë për të drejtat e barabarta në Kosovë dhe në rajon, dhe analizojmë legjislacionin për të parë se çka mungon për mbrojtjen e të drejtave LGBTI njëherë e përgjithmonë.

Ky botim u mundësua me përkrahjen bujare të popullit amerikan parmes Agjencisë se Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar – USAID. Përmbajtja është përgjegjësi e organizatës Kosovo Glocal dhe nuk pasqyron doemos pikëpamjet e USAID apo të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara. Botimi është pjesë e projektit “Proactive Media for LGBT Rights” që implementohet nga Kosovo Glocal, përmes Programit Angazhimi për Barazi – E4E, i financuar nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar – USAID dhe realizuar nga Qendra e Trajnimeve dhe Burimeve për Avokim – ATRC. K

 

Kthehu prapa tek Monografia