Në thelb | Arsimi

Universiteti i hallakatur

Nga - 26.11.2018

Me fillimin e vitit të ri akademik K2.0 eksploron universitetin më të madh publik.

Javëve të fundit, kemi dëgjuar më shumë për problemet e universitetit më të madh publik në Kosovë, Universiteti i Prishtinës, se sa për sukseset e tij.

Pas publikimit të raportit “Stafi Akademik i UP-së” nga organizata Admovere, që akuzon 16 profesorë me emër dhe mbiemër për plagjiaturë, universiteti e filloi vitin akademik me më shumë se një polemikë.

Gjatë vitit 2018 është vërejtur një rritje e lartë e monitorimit mbi universitetin publik, kjo me ardhjen e organizatave si ORCA dhe Admovere, të cilat kanë qenë veçanërisht të zëshme për parregullsitë në sferën e mashtrimit akademik, por edhe mbi luftën për cilësi më të mirë të arsimit dhe për keqmenaxhimin e burimeve njerëzore dhe financiare të universitetit.

K2.0 analizon disa nga problemet themelore të Universitetit të Prishtinës, rolin e Ministrisë së Arsimit dhe zërat kritikë në këtë sektor, për të kuptuar se çfarë do të ndodhë vitin tjetër akademik dhe politik, për hir të studentëve të ardhshëm të Kosovës.K

 

Hulumtimet dhe teksti: Ngadhnjim Avdyli

Redaktorë të tekstit: Cristina Marí, Jack Butcher

Redaktore e gjuhës: Leurina Mehmeti

Narrator: Arian Lumezi

Dizajni dhe animacioni: Kokrra

Muzika: Liburn Jupolli

Zërimi: Studio 11 Prishtinë

Edituar nga Matthieu Jouffre

 

KOMENTET

0
KOMENTO

KOMENTO

Kthehu n'fillim

THANKS FOR YOUR COMMENT

AFTER A QUICK CHECK IT WILL BE PUBLISHED HERE. PLEASE BE PATIENT.

THANKS FOR SUBSCRIBING

THANKS FOR YOUR COMMENT

AFTER A QUICK CHECK IT WILL BE PUBLISHED HERE. PLEASE BE PATIENT.