NĂ« thelb | Zgjedhjet Lokale 2021

Zgjedhjet lokale: numrat dhe trendet

Nga - 14.10.2021

Të dielën, më 17 tetor Kosova shkon në zgjedhje lokale të cilat do të mbahen në 38 komunat e Kosovës. Pothuajse 1.9 milion qytetarë kanë të drejtë të votojnë për kryetarët e komunave dhe asambleistët e kuvendeve.

Zgjedhjet që po afrohen do të jenë hera e dytë që kosovarët dalin në votime gjatë pandemisë, pas zgjedhjeve të përgjithshme të jashtëzakonshme në shkurt. Në të gjithë vendin, rezultatet e zgjedhjeve janë në ajër. Ndonëse, zgjedhjet e përgjithshme kanë tendencë ta marrin të gjithë vëmendjen, shikimi i rezultateve të zgjedhjeve lokale ndër vite mund t’i zbulojë trendet politike që në raste tjera mund të na ikin.

 

 

 

 

Kjo video është prodhuar mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian, si pjesë e projektit “Qytetarë Angazhohuni”, që realizohet nga Kosovo 2.0 në partneritet me Institutin GAP. Përmbajtja e kësaj videoje është përgjegjësi e vetme e Kosovo 2.0 dhe Institutit GAP dhe në asnjë mënyrë nuk mund të paraqes pikëpamjet e Bashkimit Evropian.