Vështrime dhe qëndrime

Pikëpamje | Histori

Vëllimi “Perandoria Osmane” përjashton kryengritjet e [...]

Nga - 17.09.2020

“Projekti i Historisë së Përbashkët”: Kritikë pesëpjesëshe për (keq)përfaqësimin e shqiptarëve në librat alternativë të historisë.

Pikëpamje | Punë të jashtme

Damkës Apostille i ka dalë boja

Nga - 15.09.2020

Detyrimi për apostillim ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë duhet të hiqet pa humbur kohë.

Pikëpamje | Serbia

Letër e hapur drejtuar popullit amerikan

Nga - 08.09.2020

Një zbërthim i marrëveshjes ‘historike’ mes Kosovës dhe Serbisë në Uashington.

Pikëpamje | Mali i Zi

A po kalon nëpër ndryshim Mali i Zi?

Nga - 04.09.2020

Fundi i Milo Đukanović-it?

Pikëpamje | Dialogu

Edhe pa marrëveshje, Kosova ka alternativa dhe perspektiva [...]

Nga - 03.09.2020

Takimi mes Kosovës dhe Serbisë në Shtëpinë e Bardhë nuk është skenari ‘përfundimtar’ i fitores ose i humbjes për Kosovën.

Pikëpamje | Religjioni

Përse ka diskriminim ndaj myslimanëve në Kosovë?

Nga - 26.08.2020

Nëntëdhjetë e pesë përqind e kosovarëve janë myslimanë — pse atëherë shtypen të devotshmit?

Pikëpamje | COVID-19

‘Kurrë mos e leni një krizë të mirë t’ju shkojë dëm’

Nga - 19.08.2020

Rrëmuja e sotme është mundësi për rimëkëmbje transformuese ekonomike të Kosovës.

Pikëpamje | Kulturë

Një Lexim Kritik i Librit ‘Nëna Terezë: Shënjtorja dhe [...]

Nga - 12.08.2020

Një vështrim i veprës më të fundit të Gëzim Alpionit për shqiptaren më të famshme në botë.

Pikëpamje | COVID-19

Rizbulimi i Beogradit në vlugun e pandemisë

Nga - 11.08.2020

Një virus mund të të dëftojë se ku ke dëshirë të jesh.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Të jetosh me trashëgiminë e Milošević-it do të thotë [...]

Nga - 23.07.2020

Tri dekada më pas, çka lypet që të mbijetuarit të ngrihen mbi gjuhën e urrejtjes dhe ndarjes?

Pikëpamje | Migrimi

Përralla për migrantët “e mirë” dhe refugjatët “e [...]

Nga - 22.07.2020

Një vështrim nga gjashtë studiuese që vijnë prej hapësirës post-jugosllave.

Pikëpamje | COVID-19

Verë e nxehtë politike në Maqedoninë e Veriut

Nga - 22.07.2020

Zgjedhje në kohë pandemie — stili maqedonas.

Më Shumë