TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Nita Gojani

Nita Gojani punon në agjendën e grave, paqës dhe sigurisë, me pasion të fortë për të drejtat e grave dhe drejtësi tranzicionale. Ajo është feministe, dhe e don ushqimin e muzikën. Nita u lind e u rrit në Kosovë, vend të cilin me krenari e konsideron shtëpi.

Pikëpamje | Migrimi

Si Gjermania e ndali numrin e madh të azilkërkuesve nga Ballkani

Nga - 17.08.2018

Mundësitë e migrimit legal për në Gjermani u rritën nga presioni i azilkërkuesve në vitin 2015.

Pikëpamje | Dhunë Seksuale

Të mbijetuarit e dhunës seksuale të lidhur me konflikt janë të frustruar me vonesa

Nga - 24.10.2016

Janë marrë masa për të siguruar reparacione për të mbijetuarit, por procesi ka qenë i ngadalshëm.