Andrea Lorenzo Capussela - Arkivi

Andrea Lorenzo Capussela jetoi deri vonë në Kosovë. Ishte kreu i njësisë së ekonomisë në ICO dhe tani është komandant suprem i një grupi shumë joaktiv në Facebook të quajtur “Fiat EFAU, et EFAU fuit; deinde omnia clara sunt, eis etiam”.

Arkivi

Dy marrëveshje të kontestuara dhe dominimi politik i Kosovës

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Andrea Capussela argumenton se marrëveshjet e kontestuara të Kosovës me Malin e Zi dhe Serbinë theksojnë shkaqet e jostabilitetit të saj: Demokraci e stagnuar dhe dominim politik.

Arkivi

Për Arrestimin e Parlamentarëve

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Po lexoj vazhdimisht që policia dhe prokurorët po planifikojnë arrestimin e parlamentarëve gaz-hedhës, nëse ata nuk paraqiten në stacion të policisë për t'u intervistuar. Ata gjithashtu vazhdimisht po i shtyejnë...

Arkivi

#5VjetTëVerdhë: Pyetje për Kosovo 2.0

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Kosovo 2.0 i mbushi pesë vjet! Për të na ndihmuar që ta festojmë ditëlindjen, kërkuam prej disa nga kontribuesve tonë kryesor gjatë gjysmë dekadës së fundit, qe të reflektojnë; nuk patëm...

Arkivi

Gjashtë Paradokset e Gjykatës Speciale të Kosovës

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Kjo prapavi njihet mirë. Në dhjetor 2010 raporti Marty përshkroi shumë krime që gjoja janë kryer në Kosovë në mes të viteve 1999 dhe 2008. Një vit më vonë, BE...

Arkivi

Llogaridhënia dhe transparenca politike në Kosovë

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Problemet e sistemit qeverisës të Kosovës janë dhe gjithmonë kanë qenë plotësisht të qarta – sepse nuk mund të fshehen. Është mjaft e qartë, veçanërisht, se parlamenti nuk ka shumë...

Arkivi

Vendimi i Gjykatës mbi Gjykatën

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Kriza politike dhe ky skandal i EULEX-it e kanë lënë vendimin e fundit nga Gjykata Kushtetuese në hije. Është për të t’ardhur keq, sepse meriton vëmendje. Rasti ishte për ligjshmërinë...

Arkivi

EULEX: Nëse dikush bën me gisht kah hëna, mos e shiko gishtin

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Thuhet se kur bën me gisht kah hëna, një propagandist mesatar i PDK-së ta shiqon gishtin. Zbulimet e Maria Bamieh janë gishta, që tregojnë një gjë që është e madhe,...

Arkivi

Imazhi i EULEX: reagim ndaj një analize defektive

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Një ish-gjykatës i EULEX, James Hargreaves, ua ofroi lexuesve të Osservatorio Balcani pikëpamjet e tij për imazhin e misionit në Kosovë. Pikëpamje të sinqerta e të admirueshme, duhet të them,...

Arkivi

A janë zgjedhjet e reja kushtetuese?

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Raporti i progresit: pa llogaridhënie, pa të ardhme

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Komisioni Evropian sapo ka zbuluar analizën vjetore të Kosovës nga perspektiva kriterit të përgjithshëm për hyrje në BE, “kriteri i Kopenhagës”. Do të komentoj në disa citate në lidhje me...

Arkivi

Autostrada me Çmim të Lartë: A ia Vlenë Kostoja?

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Gjykatësi i SHBA dhe Maca e Tij

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Gjykatësi i SHBA dha dorëheqje nga gjykata kushtetuese për arsye familjare. Por 2 javë më vonë thuhet se ai është duke u kthyer. Kjo është një temë mjaft e diskutuar...

Arkivi

Letra që e shoqëronte dhuratën e gjykatës për PDK

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Ëmbëlsira dhe korrupsioni: një kundërpërgjigje

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Një dhuratë gjyqësore për PDK (por jo një befasi)

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Clint Williamson’s war crimes report silently damns EULEX and UNMIK

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Translation coming soon.

Arkivi

Sa me rëndësi është marrëveshja me veriun?

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Një minuet institucional

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Barrikada dhe të tjerat

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Editori i K2.0 shkruan se barrikada e mëhershme në Mitrovicë – ishte larguar por menjëherë zëvendësuar me një bashqe botanike – ishte vendusur si ‘akt i hapur kundërshtues ndaj autoriteteve...

Arkivi

Policia në parlament

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Arkivi

Poshtë me Ndërkombëtarët

Nga Andrea Lorenzo Capussela

Ka emra dhe ka mbiemra. Përveç nëse i referohesh një kënge posaçërisht komuniste ose një institucioni komunist (që të dyjat jo shumë të popullarizuara në Kosovë), ‘ndërkombëtarë’ është një mbiemër...

Arkivi

Karikature e ICO-se si nje politike-beres

Nga Andrea Lorenzo Capussela