Bojan Cvejic - Arkivi

Bojan Cvejic është korrespodent i K2.0 nga Serbia. Bojan Cvejic ka kryer masters në studime gazetareske në Fakultetin e Shkencave Politike. Ai është gazetar në Danas Daily dhe anëtar i bordit ekzekutiv të Shoqatës së Gazetarëve të Pavarur të Serbisë.

Arkivi

Legalizimi i prostitucionit në Serbi

Nga Bojan Cvejic

Kohëve të fundit, debatet mbi legalizimin e prostitucionit janë shfaqur në mediat serbe. Këto diskutime janë nxitur prej komenteve të politikanëve përgjatë spektrit. Pasi policia i arrestoi tetë gra të...

Arkivi

Nga Kostunica te Vucic, nga bojkoti në marrëveshje

Nga Bojan Cvejic

Kosova feston tetë vjet të pavarësisë të mërkurën (17 shkut). Seria jonë speciale i analizon marrëdhëniet e Kosovës me fqinjët e Ballkanit Perendimor, prej 17 shkurtit të vitit 2008. Nga shpallja...

Arkivi

Vucic dhe Nikolic - konflikt apo ndarje strategjike?

Nga Bojan Cvejic

Mospajtimet në mes të presidentit të vendit dhe autoriteteve ekzekutive janë të shpeshta në kohë koalicioni; atëherë kur kreu i shtetit është anëtar i një partie politike, dhe kryeministri e...

Arkivi

Qeveria e Serbisë e Ndarë në mes NATO, Rusisë dhe Qytetarëve

Nga Bojan Cvejic

Me vendimin e këti muaji për të ftuar Malin e Zi që t’i bashkohet Organizatës së Traktatit të Atlantikut Verior, NATO, Serbia vazhdimisht po rrethohet me anëtarë të aleancës. Serbia, Bosnja...

Arkivi

Mediat Që e Censurojnë Vetën në Serbi

Nga Bojan Cvejic

Censurimi i mediave në Serbi praktikisht nuk ekziston fare. Që do të thotë se nocioni i censurimit mohohet fuqimisht nga autoritetet dhe ka shumë pak dëshmi për të mbështetur pretendimet...

Arkivi

Dimri Sjell Sfida të Reja për Serbinë në lidhje me Krizën e Refugjatëve

Nga Bojan Cvejic

Prej fillimit të krizës së refugjatëve në Evropë, më shumë se 200,000 njerëz të zhvendosur kanë kaluar nëpërmjet Serbisë. Shumica prej tyre kanë ikur prej zonave të luftës, kryesisht prej...

Arkivi

Bujqësia dhe Ekologjia më të vështira për Serbinë se marrëdhëniet me Kosovën

Nga Bojan Cvejic

Pasi fitoi statusin e kandidatit në 2012, negociatat për anëtarësimin e Serbisë në Bashkim Evropian nisën në janar 2014. Më herët gjatë këtij viti përfundoi procesi i ekzaminimit për të...

Arkivi

Autoritetet serbe fundosin kritikat e Belgrade Waterfront Project

Nga Bojan Cvejic

Në tridhjet vjet kohë, njëra nga lagjet më të vjetra të Beogradit, afër lumit Sava dhe qendrës së qytetit, do të ngjasojë me njërin prej qyteteve më madhështorë të Emirateve;...

Arkivi

Amerika përpiqet të "ndajë" Beogradin prej Rusisë

Nga Bojan Cvejic

Në katër muajt e fundit, Kryeministri i Serbisë, Aleksandar Vucic, i bëri dy vizita zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku u prit në nivelin më të lartë shtetëror....

Arkivi

Gej Parada e Krenarisë dhe Automjete të Blinduara në Rrugët e Beogradit

Nga Bojan Cvejic

Një Gej Paradë e Krenarisë u mbajt dje në rrugët qendrore të Beogradit, e treta për këtë qytet në vite të njëpasnjëshme, dhe e dyta që u mbajt pa incidente....

Arkivi

Me Popullaritetin e Vucicit Vazhdimisht në Rritje, A Është Kjo Krenari Para Rënies?

Nga Bojan Cvejic

Kryeministri aktual i Serbisë, Aleksandar Vucic, dhe Partia e tij Progresive, të dy kanë fituar mbështetje të madhe nga populli i epokës moderne politike të Serbisë (post regjimit Milosevic dhe...

Arkivi

Stuhia Pas "Stuhisë" në Marrëdhëniet Serbo-Kroate

Nga Bojan Cvejic

Më shumë se 20 vite pas përfundimit të luftërave të ish-Jugosllavisë, dy kundërshtarë, Serbia dhe Kroacia, janë angazhuar përsëri në 'konflikt'. Këtë herë, fatmirësisht, armët po përdoren vetëm në formën...

Arkivi

Greva e juristëve në Serbi nuk duket se do të ketë fund

Nga Bojan Cvejic

Për gati 50 ditë sallat e gjyqeve të Serbisë janë të zbrazëta. Për shkak të një greve të përbërë nga mijëra juristë, nuk ka pasë gati asnjë gjykim. Sipas vlerësimeve,...

Arkivi

Një Parajsë e Ylbertë Ndryshe

Nga Bojan Cvejic

Arkivi

Ku është ndihma nga Kosova?

Nga Bojan Cvejic