Bulent Mumay - Arkivi

Bulent Mumay është gazetar i pavarur 39 vjeçar. Ai është kolumnist i gazetës së përditshme turke Birgun dhe botimit gjerman Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ai gjithashtu jep mësim në lëndën e gazetarisë digjitale në Kadir Has University. Në 2013, Mumay u shpërblye me Human Rights Award nga South East Europe Media Organization (SEEMO), anëtare e Institutit Ndërkombëtar të Shtypit (IPI), për “qasjen e tij redaksionale të orientuar kah të drejtat e njeriut, pavarësisht presionit gjatë protestave Gezi”.