Damiano Benzoni - Arkivi

Damiano Benzoni është hulumtues dhe gazetar i pavarur i sportit. Ai ka jetuar në Komo të Bukureshtit dhe në Romë. Sfera e tij kryesore është ajo e ndërveprimit mes sportit dhe politikës në Evropën lindore. Ai shkruan për Il Giorno, Aëenire dhe East Journal. Ai mban një blog të titulluar Dinamo Babel.

Arkivi

Mbesin edhe disa pikëpyetje pas pranimit të Kosovës në UEFA

Nga Damiano Benzoni

"A kemi të drejtë t’ua mohojmë të rinjve të drejtën për të luajtur futboll?" Këtë e tha Fadil Vokrri para Kongresit të 40 të UEFA të martën në Budapest. Kreu...

Arkivi

Cka pason për ekipin e futbollit të Kosovës?

Nga Damiano Benzoni

Shënimi i Redaktores: Një javë larg lansimit të edicionit të 8 të revistës së Kosovo 2.0 që flet për Sportin, duam që ju të ndani entuziazmin tonë për këtë çështje...

Arkivi

Tifozët e Shqipërisë të Ndaluar nga Hyrja në Beograd

Nga Damiano Benzoni

Për herë të parë që nga abdikimi i Jugosllavisë, Serbia dhe Shqipëria do të përballen me njëra tjetrën në një ndeshje futbolli. Ekipet u bashkuan në shortin për kualifikimet e...

Arkivi

Kosovarë do të ketë në Kupën Botërore

Nga Damiano Benzoni

Arkivi

Turqia-Kosova: 6-1 por prapë se prapë ishte një fitore në vete

Nga Damiano Benzoni

Albert Bunjaku duhet të mburret me vetën. Në minutin 35 në ndeshjen e dytë futbollistike të Kosovës të sankcionuar nga FIFA, e luajtur kundër Turqisë, në Mitrovicë të mërkurën –...