Dardan Hoti - Arkivi

Dardan Hoti ka 10 vjet përvojë pune në gazetari, i përqendruar kryesisht në të drejtat e njeriut, sidomos të drejtat LGBTQ+. Në 2013, u shpërblye me çmimin e parë për gazetari rreth varfërisë nga ekipi i OKB në Kosovë. Midis viteve 2014-2021 ishte anëtar i bordit të Asociacionit të Gazetarëve në Kosovë. Është hulumtuesi dhe producenti i dokumentarit që eksploron jetët e njerëzve LGBTQ+ në Kosovë: “Kah kqyrsha përpjetë, e shihsha veten përfuni”. Ai ishte përfitues i bursës së K2.0 për gazetari në të drejtat e njeriut, viti 2018.