Dardan Zhegrova - Arkivi

Dardan Zhegrova është artist dhe gazetar i pavarur. Puna e tij artistike luan me fluksin ndërmjet gjuhës dhe përkthimit në përfaqësimin vizuel. Përkushtimi i tij gazetaresk fokusohet në kulturë dhe të drejta të njeriut. Dardani është përfitues i programit të K2.0, Bursa në Gazetari për të Drejta të Njeriut (cikli 2018).  

Arkivi

Tregimi i së tashmes

Nga Dardan Zhegrova

Ky artikull është publikuar në edicionin Balkart - merrni kopjen tënde duke klikuar këtu!

Arkivi

Të bashkuar për kafshët

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Angry Youth në REDO

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Celёsat qё i kemi, dyert qё i hapim

Nga Dardan Zhegrova

Nё rutinёn tonё, pothuajse tё gjithё kemi gjёra qё i mbajmё tёrё kohёn pas vetes. Kёto gjёra, e nё kёtё rast celёsat qё mbajmё, tregojnё pёr personalitetin tonё, pёr shijen...

Arkivi

Prishtina Jazz Festival

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

“Shtatë” shfaqja dokumentare inovative

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Farmacitё nё shikim tё parё

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Ku do të jetonit dhe pse?

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Prishtina, qytet i ёndrrave

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Protesta kundёr WC-ve publike dhe betonit

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Yellow Hair – natë muzikore te Dudi

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Bujar Nrecaj flet mbi arkitekturë dhe të ardhmën e Prishtinës

Nga Dardan Zhegrova

Në javën e arkitekturës që po mbahet në Prishtinë, Kosovo 2.0 vizitoi studion e Bujar Nrecaj “BNArchitects” për të marrë këndvështrimin e tij për rëndësinë e arkitekturës në zhvillim të...

Arkivi

Dizajn: Kashi & Sons

Nga Dardan Zhegrova

Arkivi

Minimal i kristalizum, jo llunapark!

Nga Dardan Zhegrova

Nik Rudari udhëton me studion e tij “Caravan”, dhe krijon muzikë. Mënyrë shumë alternative e të krijuarit gjatë udhëtimit.

Arkivi

Ilir Bajri mbi Himnin e Kosovёs

Nga Dardan Zhegrova

Ilir Bajri ёshtё muzicient profesional dhe drejtori i festivalit vjetor tё jazz-it, Prishtina Jazz Festival. U ndalem me Ilirin dhe kemi marr mendimet e tij pёr himnin kombёtar tё Kosovёs.

Arkivi

Dashuria per Atdheun, artikulli me i shitur!

Nga Dardan Zhegrova

Pjesa teatrale Patriotic Hypermarket eshte pjese e projektit artistiko-hulumtues “Veshtrime: takimi i historise se Serbeve dhe Shqiptareve” i cili eshte realizuar bashkarisht nga organizatat Kulturanova ne Novi Sad dhe Qendra...