The European Data Journalism Network - Arkivi

Arkivi

Danny Wilkinson

Nga

Arkivi

Antonela Riha

Nga

Arkivi

Jonny Wrate

Nga

Arkivi

Sindre Langmoen

Nga

Arkivi

Branimir Stojanovic

Nga

Arkivi

Nora Ahmetaj

Nga

Nora Ahmetaj është themeluese e Qendrës për Hulumtim, Dokumentim dhe Publikim (CRDP), që u themelua në 2010. Themelimi i saj u frymëzua nga nevoja e madhe për të kërkuar drejtësi...

Arkivi

Lauren Peace

Nga

Lauren Peace është aktualisht studente në Rochester Institute of Technology në Rochester, Nju Jork. Ajo është duke përfunduar studimet në Gazetari dhe ka përfunduar studimet në Sociologji dhe Marketing. Përcjelleni në...

Arkivi

Valmir Mehmetaj

Nga

Arkivi

Ardian Batusha

Nga

Arkivi

Kathryn Schoenberger

Nga

Kathryn Schoenberger është nënpunëse e lartë e komunikimit në World Learning, organizata botërore joprofitabile që fuqizon njerëzit, komunitetet dhe institucionet për të krijuar botë më paqësore dhe më të drejtë.

Arkivi

Juxhina Malaj

Nga

Arkivi

Edona Peci

Nga

Arkivi

Kosovo 2.0 edicioni #10 - 90-at

Nga

Kaseta, Nirvana në MTV, sakëza Turbo, jakne me ngjyra të ndezura, një tigan dhe një lugë për të protestuar me zë... I’u kujton diçka? Nëse jeni më në moshë, do...

Arkivi

Lulzim Hoti

Nga

Arkivi

Devron Graham

Nga

Arkivi

Ron Salaj

Nga

Ron Salaj është aktivist i ambientit dhe të drejtave të njeriut. Prej vitit 2010, Roni e ka udhëhequr ekipin digjital të UNICEF Innovations Lab Kosovo. Ai gjithashtu e bashkë-udhëheq Citizen...

Arkivi

Giovanni Vale

Nga

Arkivi

Nikola Burazer

Nga

Arkivi

Stephanie Genkin

Nga

Stephanie Genkin është konsulente mediatike për World Learning, një organizatë jo-qeveritare që fokusohet në zhvillim ndërkombëtar, arsim dhe progame shkëmbimi në 60 vende. Ajo ka qenë producente në CNN për...

Arkivi

Maike Suhr

Nga

Arkivi

Teutë Rrusta

Nga

Arkivi

Kristina Ozimec

Nga

Kristina Ozimec është gazetare hetuese nga Shkupi, Maqedoni. Mund ta ndiqni në Facebook dhe Twitter.

Arkivi

Catherine Bohne

Nga

Arkivi

Arinj apo Buldozerë në Valbonë?

Nga

Duke udhëtuar për në shtëpi nga kufiri kosovar, vetura jonë përshkon një rrip rruge, duke u zhytur e fluturuar në një mënyrë shumë të pazakontë për një veturë. Jemi të...

Arkivi

Ervis Xhelo

Nga

Arkivi

Vedat Xhymshiti

Nga

Vedat Xhymshiti është gazetar i pavarur dhe korrespodent i luftës nga Kosova, që tani jeton në Londër, Mbretëri e Bashkuar. Ai ka raportuar në disa konflikte të Lindjes së Mesme...

Arkivi

Guglielmo Taffini

Nga

Guglielmo Taffini është avokat italian që ka punuar për EULEX në 2014.

Arkivi

Mytaher Haskuka

Nga

Mytaher Haskuka është anëtar i Parlamentit të Republikës së Kosovës nga Lëvizja Vetëvendosje dhe anëtar i Komisionit për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Peticione dhe Persona të Humbur. Ai...

Arkivi

Una Cilic

Nga

Una Cilic ka diplomë të gazetarisë dhe ka kryer magjistraturën në shkenca politike me fokus në integrim evropian të shteteve të Ballkanit Perendimor, të dyja në Fakultetin e Shkencave Politike...

Arkivi

Erjola Shaka

Nga

Arkivi

Gresë Haxhimusa

Nga

Arkivi

Lura Pollozhani

Nga

Lura Pollozhani është Asistente Universitare në Qendrën për Studime të Evropës Juglindore në University of Graz. Ajo ka MSc në Studime Evropiane: Ide dhe Identitete nga London School of Economics,...

Arkivi

Elena Nikolovska

Nga

Arkivi

Leida Ruvina

Nga

Arkivi

Gjeta Gjyshinca

Nga

Arkivi

William Hammer

Nga

Arkivi

Elena Volkanovska

Nga

Arkivi

Nemanja Zivaljevic

Nga

Ai u lind në Titograd, Podgorica e sotme, në 1983. Ai është angazhuar me gazetari që prej vitit 2007. Sporti dhe vizatimi kanë filluar të bëhen emra abstrakt për të,...

Arkivi

Venesa Musovic

Nga

Ajo ka diplomuar në Fakultetin e Filozofisë së Universitetit të Beogradit në degën e Etnologjisë dhe Antropologjisë. Aktualisht është studente masters në të njejtin fakultet në drejtimin Antropologji Sociale dhe...

Arkivi

Jelena Kulidzan

Nga

Ajo është gazetare televizive me përvojë pune në media ndërkombëtare. Në 9 vitet e fundit, detyrat kryesore të saja kanë qenë raportimi ditor për redaktim informativ, por ajo gjithashtu punon...

Arkivi

Lidija Pisker

Nga

Pisker ka kryer masters në University of Sarajevo dhe University of Bologna në drejtimin e të drejtave të njeriut. Gjatë karierës së saj, ajo është angazhuar në disa programe të...

Arkivi

Aleksandar Bogdanoski

Nga

Ai është kandidat për masters në University of York (Mbretëria e Bashkuar) dhe Central European University (Hungari) në drejtimin e Politikës Publike Evropiane. Ai është i pasionuar me fuqizimin e...

Arkivi

Nicola Pedrazzi

Nga

Me origjinë nga Bolonja, Itali, Pedrazzi jeton, studion dhe punon në Shqipëri që prej shtatorit të vitit 2012. Ai është kandidat për doktoraturë në University of Pavia në drejtimin e...

Arkivi

Fatjona Mejdini

Nga

Ajo është Humphrey/Fullbright Fellow dhe ka kaluar një vit në University of Maryland duke mësuar për media online.

Arkivi

Dakota Hall

Nga

Arkivi

Eraldin Fazliu

Nga

Ai ka përfunduar studimet post-diplomike për 'Politika Evropiane', në Universitetin Masaryk në Republikën Çeke,në vitin 2014. Gjatë studimeve,Eraldini e shtoi interesimin në Politikat e Jashtme të Bashkimit Evropian, me theks...

Arkivi

Jelena Bjelica

Nga

Arkivi

Marc Perry

Nga

Following journalism studies in the UK Marc helped establish a radio show based on BBCWoman's Hour in Afghanistan. After hair raising and enlightening experiences there he took to peace journalism,...

Arkivi

Virtyt Gacaferri

Nga

Arkivi

Meggi Müssig

Nga

Pasi studioi shkencat sociale në Gjermani, Meggi erdhi për të punuar si praktikante në Kosovë, dhe i pëlqei aq shumë sa që erdhi përsëri. Përveç Kosovës, i pëlqejnë librat (dhe...

Arkivi

Fran Atopos Conte

Nga

Arkivi

Learta Hollaj

Nga

Arkivi

Avdyl Gashi

Nga

Arkivi

Ilir Bajri

Nga

Arkivi

Danijel Šivinjski

Nga

Arkivi

Dafina Halili

Nga

Arkivi

Nick St. Oegger

Nga

Arkivi

Toni Dimkov

Nga

Arkivi

Marsida Bandilli

Nga

Marsida Bandilli është studente Doktorature në Universitetin e Anversit, Belgjikë. Ajo është mjaft e angazhuar me punën e institucioneve Europiane. Ajo është një Lidere Europiane dhe anëtare e shumë organizatave...

Arkivi

Lauren McCauley

Nga

Arkivi

Qelu: Workshop-i i parë LGBT për gazetarë në Kosovë

Nga

Një organizatë që avokon për të drejtat e LGBT (Homoseksual, Biseksual, Transgjinor) në Kosovë, Qendra për Liri dhe Barazi(CEL), organizoi një workshop dy-ditor në Prishtinë javën e kaluar ku studentët...

Arkivi

Linda Gjokaj

Nga

Arkivi

James Montague

Nga

Arkivi

Loic Tregoures

Nga

Arkivi

Arta Azemi

Nga

Arkivi

Toon Lambrechts

Nga

Toon Lambrechts është gazetar i pavarur belg, i bazuar në Selanik. Shkrimet e tij janë të fokusuara në Greqi, Ballkan dhe Turqi, me interesim special në çështje ekologjike dhe të...

Arkivi

Artan Sadiku

Nga

Arkivi

Krenar Gashi

Nga

Arkivi

Daniel Cosentino

Nga

Arkivi

Hajrulla Çeku

Nga

Arkivi

Styrbjörn Holmberg

Nga

Arkivi

Jack Butcher

Nga

Jack ka diplomë në histori (me specializim për minoritete në media) nga University of York (Mbretëria e Bashkuar), dhe postgraduate diploma (e krahasueshme me masters) në menaxhment nga Warwick Business...

Arkivi

Rina Kika

Nga

Arkivi

Rron Tresi

Nga

Arkivi

Chris Diming

Nga

Arkivi

Ard Morina

Nga

Arkivi

Hana Voca

Nga

Arkivi

Alex Pantich

Nga

Arkivi

Abit Hoxha

Nga

Arkivi

Dario Brentin

Nga

Arkivi

Driton Gashi

Nga

Arkivi

Vlorian Molliqaj

Nga

Arkivi

Boiken Abazi

Nga

Arkivi

Iliriana Banjska

Nga

Arkivi

Erëmirë Krasniqi

Nga

Arkivi

Cathy Otten

Nga

Arkivi

Flaka Haliti

Nga

Arkivi

Lawrence Marzouk

Nga

Arkivi

Lidiya Chikalova

Nga

Arkivi

Rachel McVey

Nga

Arkivi

Ermal Bubullima

Nga

Arkivi

Seb Bytyci

Nga

Arkivi

Elsa Pichon

Nga

Arkivi

Blerta Sulhasi

Nga

Arkivi

Edizano Gjini

Nga

Arkivi

Jack Robinson

Nga

Arkivi

Laura Xhaxhiu

Nga

Arkivi

Astrit Panxha

Nga

Arkivi

Elsa Pich

Nga

Arkivi

Tringa Berisha

Nga

Arkivi

Fitore Bajraktari

Nga

Arkivi

Jiahui Chen

Nga

Arkivi

Jodi Hilton

Nga

Arkivi

Besa Shahini

Nga

Arkivi

Eli Krasniqi

Nga

Arkivi

Albert Heta

Nga

Arkivi

Nedim Jahić

Nga

Ai është angazhuar në nisma të ndryshme në Bosnje dhe Hercegovinë, kryesisht të lidhura me të drejta të njerëzve, liri politike dhe krime të luftës. Artikujt e tij janë publikuar...

Arkivi

Jon Buckland

Nga

Arkivi

Tringë Sokoli

Nga

Arkivi

Agron Shporta

Nga

Arkivi

Sibel Halimi

Nga

Arkivi

Alisa Braho

Nga

Arkivi

Bekim Ajdini

Nga

Arkivi

Bojan Cvejic

Nga

Bojan Cvejic ka kryer masters në studime gazetareske në Fakultetin e Shkencave Politike në Beograd. Ai është gazetar në Danas Daily në Beograd që prej 2007 dhe është anëtar i...

Arkivi

Astrit Ismaili

Nga

Arkivi

Sarah Diffalah

Nga

Arkivi

Aurela Kadriu

Nga

Arkivi

Luka Bozovic

Nga

Arkivi

Samantha Freda

Nga

Arkivi

Agnesa Belegu

Nga

Arkivi

Tea Hadziristic

Nga

Arkivi

Shpresa Frrokaj

Nga

Arkivi

Liburn Jupolli

Nga

Arkivi

Shpend Mustafa

Nga

Arkivi

Dimal Basha

Nga

Arkivi

Makfire Alija

Nga

Arkivi

Fabien Segnarbieux

Nga

Arkivi

Svetla Baeva

Nga

Arkivi

Jack Davies

Nga

Arkivi

Anna Calori

Nga

Arkivi

Cindy Lung

Nga

Arkivi

Farhad Mirza

Nga

Arkivi

Murlan Jasiqi

Nga

Arkivi

Nensi Jasharaj

Nga

Arkivi

Adem Ferizaj

Nga

  Ju mund ta përcjellni Ademin gjithashtu në Twitter: @ademfer

Arkivi

Sanja Milosavljevic

Nga

Arkivi

Mehdi Sejdiu

Nga

Arkivi

Luka Božović

Nga

Arkivi

Venera Cocaj

Nga

Arkivi

Liridona Malota

Nga

Liridona Lily Malota is a Kosovar-Albanian American Graduate student working for a non-profit. She currently splits her time between D.C., New York, Rome, and Gjakove. She enjoys journalism, fighting for...

Arkivi

Katarina Tadić

Nga

Arkivi

Mirko Rudić

Nga

Arkivi

Djurdja Djukic

Nga

Arkivi

Stefan Surlić

Nga

Arkivi

Julia Hnativ

Nga

Arkivi

Marko Marjanović

Nga

Arkivi

Mikra Krasniqi

Nga

Arkivi

Monika Rodiqi

Nga

Autorja e shkrimit është studente gjashtëmbëdhjetë vjeçare e programit të këmbimit studentor në SHBA përmes programit shkëmbimor Kennedy Lugar Youth Exchange and Study Program. Është nxënëse e shkollës së mesme...

Arkivi

Blanka Cechova

Nga

Arkivi

Jason Tashea

Nga

Jason Tashea ka qenë fitues burse Fulbright Fellow për Kosovë në vitet 2012-13, dhe është bashkë-themelues i Gjykatës Ndërkombëtare për të Rinj (Youth Courts International). Atë mund ta kontaktoni në...

Arkivi

Sibel Halimi

Nga

Arkivi

Vullnet Voca

Nga

Vullnet Voca is a high school student from Mitrovica. He is currently living in Texas, USA as a Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study student.

Arkivi

Jeton Neziraj

Nga

Jeton Neziraj is a playwright from Kosovo. He was the Artistic Director of the National Theatre of Kosovo and now he is the Director of Qendra Multimedia (www.qendra.org), a cultural...

Arkivi

Dafina Paca

Nga

Dafina Paca është duke përgatitur doktoratën në Universitetin e Kardifit për Gazetari, Media dhe Studime Kulturore (JOMEC). Studimi i saj gjurmon konstruktimin e diskursit të identitetit nga shqiptarët e Kosovës...

Arkivi

Arif Muharremi

Nga

Arif Muharremi ka përcjellë kulturën dhe artin për gazetat e përditshme “Koha Ditore” dhe “Express” gjatë viteve 1999-2005. Më 2008 ai e ka përgatitur rubrikën “Kultura në Kosovë” në kuadër...

Arkivi

Pamela Cohn

Nga

Pamela Cohn është filmbërëse dhe producente, organizatore festivalesh dhe gazetare e pavarur e kulturës.  

Arkivi

Anna Di Lellio

Nga

Anna Di Lellio është sociologe politike dhe analiste e politikave, aktualisht punon si profesoreshë e Marrëdhënieve ndërkombëtare në universitetin “The New School” dhe në Universitetin e Nju-Jorkut. Ajo ka përfunduar...

Arkivi

Vesa Sahatciu

Nga

Vesa Sahatçiu ka mbaruar studimet për histori arti në Universitetin e Oklendit, në Zelandë të Re, dhe studimet postdiplomike (master) për teori të artit bashkëkohor në qendrën “Goldsmiths” të Universitetit...

Arkivi

Jeta Rexha

Nga

Arkivi

Arbër Zaimi

Nga

Arkivi

Nina Cara

Nga

Arkivi

Xhevaire Jusufi

Nga

Arkivi

Sumeja Tulic

Nga

Arkivi

Veton Nurkollari

Nga

Autori i shkrimit është Drejtori Artistik i DokuFestit dhe është përjetësisht i ngultë në film.

Arkivi

Ylli Tafarshiku

Nga

I lindur dhe i rritur në Prishtinë, Kosovë. Kam studiur menaxhment dhe politika publike në Universitetin Amerikan në Kosovë. Si fëmijë ëndërroja të kem një dyqan si gjyshi im; kryesisht...

Arkivi

Enver Robelli

Nga

Enver Robelli mbulon Ballkanin për gazetat Sueddeutsche Zeitung në Mynih dhe Tages Anzeiger në Cyrih.

Arkivi

Susie Taylor

Nga

Susie Taylor është fotoreportere e pavarur nga Shtetet e Bashkuara, e cila mbulon kulturën dhe artin në vendet në tranzicion. Ajo është kreatore dhe menaxhere e "The Soulside Out", www.thesoulsideout.org. Ajo jeton...

Arkivi

Jeton Budima

Nga

Arkivi

Marigona Uka

Nga

Arkivi

Jehona Jahaj

Nga

Hona, femër, 21 vjet e re. E lindur në Prizren, jam rritur në Berlin dhe aktualisht studioj Balkanologji, Kulturë dhe Politikë në univerzitetin Friedrich-Schiller në Jena. Përvec udhëtimit, leximit, shkrimit,...

Arkivi

Shengjyl Osmani

Nga

Arkivi

Bridget Nurre

Nga

Bridget Nurre, producente e lajmeve televizive, e shpërblyer me çmimin “Emmy”, ka drejtuar mbulimin e zgjedhjeve presidenciale amerikane të 2012-s për emisionin “The TODAY Show” në “NBC”. Ajo kohë më...

Arkivi

Nenad Georgievski

Nga

Nenad Georgievski është gazetar i muzikës, përkthyes, mësues i gjuhës angleze, lexues i pasionuar i librave, koleksionist muzikor, ekskursionist, autor i disa dokumentarëve muzikorë dhe prind krenar.

Arkivi

Iva Kovac

Nga

Iva Kovac, e lindur më 1983, është artiste dhe kuratore. Bashkë me Elvis Krstulovicin ajo ka formuar grupin e artit “Fokus Grupa” (http://fokusgrupa.net), i cili është duke kuratuar programin e...

Arkivi

Shkëlzen Maliqi

Nga

Arkivi

Majlinda Hoxha

Nga

Arkivi

Zarka Radoja

Nga

Zarka Radoja ka diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura, Dega Komunikim Masiv dhe Gazetari. Ajo merret qe më shumë se 10 vjet me gazetari. Pas themelimit të e-novine.com, ajo...

Arkivi

Haris Dedović

Nga

Haris Dedović është gazetar dhe publicist i ri nga Sarajeva. Që nga përfundimi i shkollës së mesme ai ka filluar të studiojë gazetarinë dhe është angazhuar në Shoqatën e Gazetarëve...

Arkivi

Shelbatra Jashari

Nga

Shelbatra Jashari është e lindur në Prishtinë. Ajo është aktore, artiste audiovizuale dhe performuese në fushën e filmit, lëvizjes, zërit dhe hapësirës. Jeton në Bruksel, por udhëton nëpër botë duke...

Arkivi

Amy Bryzgel

Nga

Amy Bryzgel është ligjëruese e historisë së artit në Universitetin e Aberdinit (MB). Ajo është autore e dy librave: "Performing the East: Performanca e artit në Rusi, Letoni dhe Poloni që...

Arkivi

Kosovo 2.0 Edicioni #6 - Balkart

Nga

Botimi i ‘Balkart’ është gati!Çka është Balkart? Në çfarë gjendje është arti në Ballkan? Në këtë numër të revistës së Kosovo 2.0, kemi hulumtuar tensionet mes institucioneve dhe inovacionit; dialogun...

Arkivi

Michael McKenna

Nga

Arkivi

Armela Bega

Nga

Arkivi

Anonymous

Nga

Arkivi

Donika Emini

Nga

Donika është duke studiuar për gradën Master në Politika Publik në Shkollën e Politikave Publike Willy Brandt në Universitetin e Erfurtit. Ajo ka mbaruar studimet në Shkenca Politike në Universitetin...

Arkivi

Lily Lynch

Nga

Arkivi

Doris Manu

Nga

Kam studiuar Shkenca Politike në Bukuresht dhe kam interes të veçantë në Ballkanin Perëndimor dhe pasion për të udhëtuar. Unë jam duke kryer stazhin në Zyrën Ndërlidhëse të Rumanisë në...

Arkivi

Hannah Klein

Nga

Arkivi

Yulia Medvedeva

Nga

Arkivi

Agron Demi

Nga

Arkivi

Dafina Zherka

Nga

Recently, I decided to go from brunette to redhead and it made all the difference. Besides being a fulltime mom of an assertive teenage daughter, I dedicate eight hours of...

Arkivi

Matthew Brunwasser

Nga

Matthew Brunwasser është gazetar i pavarur, me banim në Stamboll, i përqendruar në çështjet ndërkombëtare, të drejtat e njeriut dhe gazetarinë hulumtuese. Ai jeton në rajon qe 10 vjet.

Arkivi

Vlore Kryeziu

Nga

Arkivi

Morelle Smith

Nga

    //

Arkivi

Qendresa Deda

Nga

Arkivi

Vala Zulfiu

Nga

Arkivi

Janina Mehmeti

Nga

    //

Arkivi

Bulëza Emerllahu

Nga

Emri im është Bulëza. Kam lindur në Prishtinë më 9 prill 1990. Dy vjet më vonë familja ime është shpërngulur në Gjermani, ku jam rritur. Gjatë atyre ditëve më pëlqente...

Arkivi

Sihana Bina

Nga

Arkivi

Conor Creighton

Nga

Arkivi

Kreshnik Hoxha

Nga

Arkivi

Tanja Matic

Nga

Arkivi

Valon Badivuku

Nga

Arkivi

Milot Hasimja

Nga

Arkivi

Alex Butler

Nga

Arkivi

Agon Maliqi

Nga

Arkivi

Fortesa Latifi

Nga

Arkivi

Jorie Horsthuis

Nga

Arkivi

Lume Hyseini

Nga

Lume Hyseini është shefe e Zyrës për marrëdhënie me publikun e Komunës së Tetovës; angazhohet për transparencë dhe përgjegjshmëri të administratës, si dhe për komunikimin e saj me publikun.

Arkivi

Alex Cooper

Nga

Arkivi

Damiano Benzoni

Nga

Damiano Benzoni është gazetar dhe hulumtues sporti nga Italia. Ka jetuar në Komo të Bukureshtit dhe në Romë. Sfera e tij kryesore është ajo e ndërveprimit mes sportit dhe politikës...

Arkivi

Rudina Hasimja

Nga

Arkivi

Seanca e parë e gjykimit të Bradley Manning

Nga

Gjykimi ushtarak i Bradley Manning në Fort Meade, Maryland ka filluar më 3 qershor, 2013. Manning është akuzuar që ka zbuluar një sasi të madhe të kabllove të klasifikuara, dokumenteve...

Arkivi

Una Hajdari

Nga

Arkivi

Laura Moth

Nga

Arkivi

Kosovo 2.0 Edicioni # 5 Hapësira Publike

Nga

Deri në ç’masë jemi vetëm produkt i mjedisit që na rrethon? Deri në ç’masë rrugët, sheshet, sinjalistika, dhe elementet tjera të jetës urbane përcaktojnë atë se si mendojmë, ndihemi dhe...

Arkivi

Eamonn Sheehy

Nga

Arkivi

Featured Authors

Nga

Shkrimtarët tanë

Arkivi

Fisnik Latifi

Nga

Shkruaj për argëtim, jo sepse duhet të shkruaj. Askush nuk po më mban pushkë në kokë e të më thotë: “Shkruaj, shkrimtar!” Jo, por seriozisht, shkruaj sepse askush nuk me...

Arkivi

Dren Selimi

Nga

(Kandidat per Master ne Biznes, Universiteti Fernando Pessoa ne Porto te Portugalise)

Arkivi

Andrea Lorenzo Capussela

Nga

Andrea Lorenzo Capussela jetoi në Kosovë deri një ditë para 1 prillit të vitit 2011. Si kreu i njësisë së ekonomisë në ICO, ai e drejtoi organizimin e një ndeje...

Arkivi

Dennis Bunjaku

Nga

Tung, unë quhem Dennis Bunjaku. Jam një djalë 15 vjeçar i cili ka pasion hip hopin. Duke e thënë këtë, duhet të dini se unë nuk dua të jem një...

Arkivi

Eninna Luli

Nga

Arkivi

Visar Krusha

Nga

Arkivi

Nora Marku

Nga

Nora është studente e vitit të dytë të regjisë së filmit në York University dhe aktualisht jeton në Toronto. Atë e gëzojnë shëtitjet e gjata në plazh dhe libri i...

Arkivi

Bardh Kukaj

Nga

Asgjë nuk është gabim nëse flet atë çfarë mendon. Sytë i kam në Finlandë ku pres që të shkoj dhe të mbarojë studimet. Atje do të shfrytëzojë gjuhën angleze dhe italiane,...

Arkivi

Sarah Wischmann

Nga

Ende besoj në bisha pasi që kohëve të fundit edhe e kam takuar një. Nofka ime është “gjermone,” që është një fjalë e përkthyer dhe që do të thotë “gjermane”. E...

Arkivi

Emma Barnie

Nga

Më pëlqen të dokumentoj të pazakontën, si dhe të rëndomtën, pasi që e rëndomta e gjithkujt është e pazakontë dhe e njëjta vlen edhe anasjelltas. Unë jam një regjisore e...

Arkivi

Cristina Marí

Nga

Arkivi

Ilir Lloncari

Nga

Arkivi

Shkurte Krasniqi

Nga

Studente e përhershme, e interesuar në letërsi dhe momentalisht pasi që jam duke e lexuar Doris Lessing e cila po më inspiron po ju jap nje thënie nga kjo shkrimtare...

Arkivi

Europiani i izoluar

Nga

Arkivi

Elizabeth Gowing

Nga

Elizabeth Gowing është autore, folëse publike dhe bashkë-themeluese e OJQ-së së Kosovës, The Ideas Partnership (shqip: Partneriteti i Ideve). Libri i fundit i Elizabeth, 'The Rubbish-Picker's Wife: an unlikely friendship...

Arkivi

Ylleza Berisha

Nga

Arkivi

Dren Pozhegu

Nga

Dren Pozhegu ka lindur dhe është rritur në Gjakovë, por e ka “nënshtetësinë” e Prishtinës. Sidoqoftë, atij i pëlqen të mos kufizojë identifikimin e tij me qytetet e prejardhjes /vendbanimit,...

Arkivi

Anonymous

Nga

Arkivi

Conor Tierney

Nga

Arkivi

Krenar Shala

Nga

Arkivi

Bekimi i humbur në zhurmën dhe tërbimin e historisë

Nga

“Nëse individi, në kuadër të projektit të komunitetit, nuk është në gjendje të “shprehët”, ose sepse ai projekt i komunitetit nuk i shkon për dorë, nuk e stimulon atë si...

Arkivi

Richard Warnica

Nga

Richard Warnica është shkrimtar dhe redaktor nga Kanada.

Arkivi

Kaltrina Ademi

Nga

Arkivi

Jeton Jagxhiu

Nga

Arkivi

Tre Minuta Vetmi

Nga

Arkivi

Arber Hajrizaj

Nga

Një djalosh i rëndomtë që mendon mendime të gjata!

Arkivi

Nora Georgieva

Nga

Kryesisht ose vonohem ose dëgjoj muzikë, por zakonisht të dyja njëkohësisht. Shefi im më tha se mund të shkruaj “shkencëtare raketash” në vizitkartën time. Pasi që vizitkartat e mia ende nuk...

Arkivi

Gersi Gashi

Nga

Unë jam Gersi Gashi, një 19 vjeçar nga Kosova aktualisht i regjistruar në Universitetin Amerikan në Kosovë, ku studioi politikat publike dhe ekonominë. E shoh veten si një mendimtar të...

Arkivi

Arba B.

Nga

Jam 28 vjec. Diplomat e mia rendisin antropologji, politike, studime te Evropës Juglindore, degë të zhvillimit dhe komunikim ndërkombëtar. Miqtë më pyesin çfarë është që dua, dhe unë përgjigjem që...

Arkivi

Emira Ajeti

Nga

Unë jam, ndonjëherë, e pakujdeshme, por jam gjithë dashamirëse. I dua detajet dhe shpesh mirrem me to.Shpesh lejloj njerëz të caktuar, filma të caktuar dhe këngë të caktuara plotësishttë ndryshojnë disponimin...

Arkivi

Nela Lazarevic

Nga

Nela është gazetare e pavarur dhe fotografe nga Mali i Zi, momentalisht jeton në Firencë të Italisë.

Arkivi

Anita Mitic

Nga

Emri im është Anita Mitić. Jam 21 vjeçare, së shpejti do të jem 22. Jam duke jetuar në Beograd ku studioi Shkenca Politike. Kombësia ime duhet të jetë serbe, por...

Arkivi

Silviya Krasteva

Nga

Unë jetoj për të qeshur, dashuruar dhe mësuar.Kur isha fëmijë, doja që nëna të ma blinte një anije të kozmosit sepse isha preokupuar nga mendimi se jashtëtokësorët mund të na...

Arkivi

Nol Sahatciu

Nga

Prishtinali në të vërtetë i lindur dhe i rritur, Noli është moron radikal, i diplomuar në AUBG, dhe person jashtë-ordinar në mënyrë të koklavitur i lidhur me pasion për çmenduri...

Arkivi

Rubin Beqo

Nga

Tirana, mekanizmat shoqëror dhe zhvillimet e dekadës së fundit, jan ato çka përcaktojn optikën dhe veprimtarinë time, të dukshme dhe të padukshme. Perzonazh periferik po aq sa dhe protagonist i...

Arkivi

Bisedës tuaj i është larguar kafeina: Kultura e kafës në Amerikë

Nga

Kafja e vë në lëvizje botën time, por ata që më njohin mund të thojnë se në fakt kafja bën shumë më shumë për mua. Në vitet e fundit, njerëzit...

Arkivi

Jera Gjini

Nga

Unë jam Jera Gjini. Kam prejardhje nga trojet iliro-arbëreshe-shqiptaro-kosovare. Linda në vjeshtë të vitit 1988. Momentalisht jetoj larg atdheut, në një tokë shumë më të ftohtë.Kam studiuar përditshmërinë e njerëzve...

Arkivi

Bahri M. Gashi

Nga

Presionet e fundit nga diplomacia e BE–së, edhe përkundër situatës jo stabile politike në Kosovë pas legjitimitetit të ri institucional, edhe pa një rezolutë nga Kuvendi, detyruan që të paktën...

Arkivi

Udhëzues për fillestar në Tiranë

Nga

Një udhëzues i shkurtër dhe I thjeshtë për këdo që dëshiron të njoh gjërat bazike kur vizitojnë Tiranën.

Arkivi

Rados Lazarevic

Nga

Radoš është një serb që u rrit në një qytet të vogël në Shumadi. I detyruar të mendoj seriozisht në lidhje me atë që po ndodhte rreth tij përderisa rritej...

Arkivi

Disco Butterfly

Nga

Unë shkruaj. Unë Luaj. Unë Besoj. Mbi të gjitha, unë meditoj se si ta ulim varfërinë nën tavan.

Arkivi

Kosovo 2.0 Edicioni #4 - Seks

Nga

Kliko më poshtë për një shikim në edicionin tonë të katërt eksplosiv, Seks: Jeta e LGBT në Kosovë dhe Ballkan, de-konstruktimi i muzikës së repit shqiptar, edukata seksuale, interseksualizmi, operacioni...

Arkivi

Kosovo 2.0 Edicioni #3 Religjioni

Nga

Pa marr parasysh nëse je besimtar apo jo, religjioni duket se prek çdo pjesë e jetës në mënyra të dukshme dhe subtile. Tema është e gjerë aq sa është edhe...

Arkivi

KOSOVO 2.0 Sound

Nga

KOSOVO 2.0 Sound

Arkivi

Kosovo 2.0 - Small Slider

Nga

Kosovo 2.0 - Slider i vogel

Arkivi

No results found

Nga

Nuk ka rezultate

Arkivi

Search Results

Nga

Rezultatet e kërkuara

Arkivi

Please

Nga

Të lutem

Arkivi

Take me to the top

Nga

Më dërgo lart

Arkivi

Nga

Arkivi

Add new magazine

Nga

Shto nje magazin te ri

Arkivi

All articles by

Nga

Të gjitha artikujt nga

Arkivi

Edit this author

Nga

Edito kete autor

Arkivi

All stories by

Nga

Te gjithe storjet nga

Arkivi

Top stories by

Nga

Top storjet nga

Arkivi

Suggested stories

Nga

Storjet e sugjeruara

Arkivi

Top stories on K2.0

Nga

Top storjet ne K2.0

Arkivi

Other authors

Nga

Autoret tjere

Arkivi

The author

Nga

Autori

Arkivi

Read More

Nga

Lexo më shumë

Arkivi

Share

Nga

Shpërndaje

Arkivi

Other products

Nga

Produktet tjera

Arkivi

More

Nga

Më shumë

Arkivi

Next story

Nga

Storja e ardhshme

Arkivi

Previous story

Nga

Storja e mëhershme

Arkivi

By

Nga

Nga

Arkivi

KOSOVO 2.0

Nga

Arkivi

Besfort Morina

Nga

Nuk jam dashamir i ngjyrës së kuqe. Vërtetë nuk jam. Por çdogjë e mirë për mua, është e kuqe. Kompjuterin e kam t'kuq, telefonin mobil t'kuq, patikat e kuqe, kravaten...

Arkivi

Erza Aruqaj

Nga

Arkivi

Eldita Tarani

Nga

Arkivi

Bardh Haliti

Nga

Arkivi

Dardan Zhegrova

Nga

Arkivi

Rina Meta

Nga

Arkivi

Rina Krasniqi

Nga

Arkivi

Petrit Selimi

Nga

Arkivi

Vullnet Krasniqi

Nga

Arkivi

James Bond nga Ballkani malor

Nga

Ai eshte i gjate, i forte, me biceps bukur te formuar, shpatulla te gjera qe jane te shprehura ne menyre te perkryer ne kemishen e paster dhe te hekurosur te...

Arkivi

E ti cka bon për Prishtinën?

Nga

Zgjimi në njërin nga mëngjeset e ditëve a muajve të parë të pas luftës së fundit në Kosovë, për një prishtinas ka qenë boks ftyrës pamfleti “e zane UCK” në...

Arkivi

Vigan Jedrashi

Nga

Jam 22 vjeçar dhe më pëlqen të lexoj, dhe kurrë nuk duket se lexoj aq sa dëshiroj. Kam studiuar Shkenca të Komunikimit. Besoj se e kam zgjedhur këtë fushë sepse...

Arkivi

Albina Gashi

Nga

Arkivi

Fjolla Hoxha

Nga

Arkivi

Seyward Darby

Nga

Arkivi

Fatmir Abdyli

Nga

Jam Fatmir Abdyli, 22 vjeçar nga Prishtina. Jam në fund të Fakultetit të Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës. Përvojat nga karriera e shkurtër futbollistike, preferencat nga muzika e huaj, dhe arsimimi...

Arkivi

Jam produkt “i peshtjellte” i muzikes!

Nga

S’eshte dicka pa cka s’mund te jetosh, ne kuptimin e plote te fjales. S’eshte e domosdoshme si ajri, uji apo buka. Kur bie fjala se sa muzika ndikon ne jete,...

Arkivi

Muhamet Idrizi

Nga

Arkivi

Veton Kasapolli

Nga

Arkivi

Danijela Simrak

Nga

Arkivi

Vesa Qena

Nga

Arkivi

Teresa Reiter

Nga

Arkivi

Kosovo 2.0

Nga

Arkivi

Dimitra Gjica

Nga

Arkivi

Shqipe Gjocaj

Nga

Arkivi

Shoghi Emerson

Nga

Arkivi

Mirjana Radovanovic

Nga

Arkivi

Keka Berisha

Nga

Arkivi

Tanja Miscevic

Nga

Arkivi

Besiana Lushaj

Nga

E lindur dhe çuditur në Tiranë.

Arkivi

Meral Shala

Nga

E lindur me 18.01.1989 në Prishtinë. Kam mbaruar studimet ne degen e Gazetarise ne Fakultetin Filologjik ne Universitetin e Prishtines. Tash jam duke i vazhduar studimet master për Gazetari ne UP. Punoj si...

Arkivi

Andrea Hughes

Nga

Jam nga Florida dhe jetoj në Londër tanimë gati tri vite. Tani për tani, interesi im kryesor përfshin udhëtimet, shkrimet, debatet, e qeshura, leximi si dhe të shikojë majtas e...

Arkivi

Milan Djurasovic

Nga

Milan Djurasovic është një artist amerikan boshnjak i kolazheve dhe shkrimtar. Ai aktualisht jeton në Shën Petersburg, Rusi ku është mësues i anglishtës. Është arsimuar në psikologji dhe histori.http://www.amazon.com/dp/1481025155

Arkivi

Burim Berisha

Nga

Kam lindur dhe jetoj në Prishtinë, i martuar, kam dy fëmijë, jam jurist i diplomuar, punoj si redaktor i programeve argëtuese në RTK.

Arkivi

Lobi grupi amerikan ALEC, duke luajtur me vdekje

Nga

American Legislative Exchange Council (ALEC) është një organizatë e financuar nga korporatat (lobi grup) e përbërë nga korporata globale dhe politikanë amerikanë që është krijua për të hartuar projektligje (lista...

Arkivi

Kristina Zharkalliu

Nga

Kristina Zharkalliu ka lind në Tiranë, Shqipëri. Ajo ka kryer Studimet Ndërkombëtare dhe Evropiane në Greqi. Kristina ka punuar si asistente hulumtuese në disa “think tanks” në Athinë, dhe aktualisht...

Arkivi

Jeton Mehmeti

Nga

Jetoni ka mbaruar studimet universitare në Kuala Lumpur, kurse Masterin e ka mbaruar në Budapest. Ai ka botuar një libër dhe dhjetëra shkrime. Shkrimet i ka prezantuar edhe nëpër konferenca...

Arkivi

Marlene Liebhart

Nga

Arkivi

Fatmir Abdyli

Nga

Arkivi

Susanna Hufsky

Nga

Arkivi

Irmin van der Meijden

Nga

Përveq që ka fituar studimet për master në Universitetin e Amsterdamit, Irmin gjithashtu punon si iniciator i eventeve të ndryshme kulturore. Ai është antar dhe bashkthemelues i Balkan Buro-së, organizatë...

Arkivi

Dusan Komarcevic

Nga

I lindur në Beograd në vitin 1986, ku ka diplomuar në Fakultetin e Filologjisë në departamentin e Gjuhëve dhe letërsisë skandinave. Që nga viti 2009 punon në zyrën e internet...

Arkivi

Arber Selmani

Nga

Unë jom Arbri, një adhurues I flaktë I fletës s'bardhë edhe I ideve t'mdhaja ! Studioj marketingun, jetoj për gazetarinë ( kam punuar për 5 vite në radio ), hobi...

Arkivi

James W. Stodgel

Nga

James W. Stodgel është prej veriut të New Mexico, rajon i Shteteve të Bashkuara Amerikane që është shtëpija e arkitekturës më të vjetër të amerikanëve autoktonë në Amerikën e Veriut....

Arkivi

Chris Wilson

Nga

Quhem Chris dhe aktualisht jam drejtor i hulumtimit dhe analizës në Institutin Dr. Alon Ben-Meir. Kohëve të fundit kam marrë diplomën e magjistraturës në çështje ndërkombëtare në New School në...

Arkivi

Noar S

Nga

Natyra është e balancuar. Nëse vret të gjithë ujqërit, numri i lepujve do të rritet tejmase! Kam një obsesion dhe një ndjenjë të çuditshme për fanarë dhe do te doja...

Arkivi

Nate Tabak

Nga

Populli i ri i Kosovës më ka shtyer në një romancë të zjarrtë, e cila është përshkruar më së miri nga dueti i djersitur i viteve të 80-ta Air Supply. “Jam...

Arkivi

Blair Kilpatrick

Nga

Blair Kilpatrick është një psikologe amerikane, muzikante folklorike dhe shkrimtare. Është rritur në Cleveland, një qytet amerikan që pretendon të ketë popullsinë më të madhe në botë të emigrantëve slloven...

Arkivi

Silvia Valencia

Nga

Arkivi

Artrit Bytyci

Nga

Artrit Bytyçi jeton dhe vepron në New York City, ku kohën e ndanë në mes të punimeve shkencore dhe shkrimeve kreative. Ai jeton në gjendje të vazhdueshme të evolucionit, ndërsa...

Arkivi

Hana Marku

Nga

Me ndiq ketu: twitter.com/hanamarkuOse me shkruaj ketu: hana@kosovotwopointzero.eu

Arkivi

Go to top

Nga

Go to top

Arkivi

There are no more posts in this category

Nga

Nuk ka më shumë postime në këtë kategori

Arkivi

Scroll further to load the next set of posts

Nga

Vazhdo për postime tjera

Arkivi

In

Nga

Arkivi

Subscribe to Kosovo 2.0 magazine

Nga

Abonohu në revistën Kosovo 2.0

Arkivi

enter your e-mail address

Nga

Shkruani email adresën

Arkivi

Receive monthly updates on the best of Kosovo 2.0

Nga

Ndëgjo për më të rejat nga Kosovo 2.0!

Arkivi

Search all

Nga

Kërko të gjitha

Arkivi

Author

Nga

Autori

Arkivi

Categories

Nga

Kategoritë

Arkivi

Media type

Nga

Lloji i medias

Arkivi

All

Nga

All

Arkivi

Month

Nga

Muaji

Arkivi

Year

Nga

Viti

Arkivi

Shop

Nga

Shop - se shpejti!

Arkivi

K 2.0 updates

Nga

K 2.0 updates

Arkivi

Të gjithë autorët

Nga

Të gjithë autorët

Arkivi

Contact

Nga

Kontakt

Arkivi

Stories

Nga

Storie

Arkivi

Main

Nga

Main

Arkivi

Archive

Nga

Arkiva

Arkivi

Language En

Nga

En

Arkivi

Language Ser

Nga

Ser

Arkivi

Language Alb

Nga

Alb

Arkivi

Default Website Title

Nga

Kosovo 2.0

Arkivi

Default Website Description

Nga

Kosovo 2.0 is a Supreme Network Site that will serve as an interactive generator of stories, commentaries and documentations from Kosovo and the world.

Arkivi

Another ad

Nga

http://euicc-ks.com/campaign/calling-all-youth-volunteers-in-kosovo/

Arkivi

Ad 1

Nga

http://google.com

Arkivi

Big Ad

Nga

http://www.mitrovicarockschool.org/about_vacancies.htm

Arkivi

Small Ad

Nga

http://www.kujtesa.com/

Arkivi

Kosovo 2.0 Edicioni #2 Korrupsioni

Nga

Ko•rru•psi•on. nm. 1. Sjellje e pandershme ose mashtruese nga ata në pushtet, zakonisht përfshinë ryshfet. 2. Revista e dytë e shtypur e Kosovo 2.0.

Arkivi

Kosovo 2.0 Edicioni #1 Imazh

Nga

I gjithë numri i parë i revistës sonë, Imazh, është në dispozicion këtu për kënaqësinë tuaj të leximit.

Arkivi

Puhie Demaku

Nga

Puhia ka kultivuar një dashuri të thellë për shkronjat qysh në një moshë shumë të re. Asaj I kujtohet të ketë qenë fëmijë, diku 3 vjece, kur e ëma po...

Arkivi

Align top

Nga

Arkivi

Align bottom

Nga

Arkivi

Besa Luci

Nga

Besa Luci është kryeredaktorja dhe bashkëthemeluesja e Kosovo 2.0. Besa është e diplomuar në Shkenca Politike, Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Gazetari/Komunikim Masiv nga Universiteti Amerikan në Bullgari, dhe studimet post-diplomike i...