Jeton Neziraj - Arkivi

Jeton Neziraj (1977), dramaturg nga Kosova, ka qenë Drejtor Artistik i Teatrit Kombëtar të Kosovës, kurse aktualisht është drejtor i Qendrës Multimedia në Prishtinë, një asociacion që merret me letërsinë dhe teatrin bashkëkohor. Ai është autor i mbi 20 dramave, të cilat janë vënë në skenat kosovare dhe në Evropë e në Amerikë e po ashtu janë përkthyer dhe botuar edhe në rreth 20 gjuhë të tjera. Për dramat e tij, Jeton Neziraj ka marrë çmime e mirënjohje të shumta lokale e ndërkombëtare.

Arkivi

Dronë të tjerë do të fluturojnë mbi kokat tona

Nga Jeton Neziraj

Në vitin 2008, Qendra Multimedia nga Kosova dhe Kulturanova nga Serbia inicuan dhe realizuar një projekt ambicioz që në fazën e tij finale kulmoi me shfaqjen teatrore “Patriotic Hypermarket”, e...

Arkivi

Loja karrabythamsheftas me kulturën

Nga Jeton Neziraj