Jonny Wrate - Arkivi

Jonny Wrate është shkrimtar dhe hulumtues që merret me filma dokumentar, i bazuar në Sarajevë.

Arkivi

Filmbërësi Simon Ellis - 'Doja të bëhesha magjistar'

Nga Jonny Wrate

"Ndihem si Kylie Minogue", thotë Simon Ellis. I largon shishkat e tij të zeza e të shkëlqyeshme nga sytë. "Ose Kirsten Dunst".

Arkivi

Anibar mbjell farat e animacionit kosovar

Nga Jonny Wrate

Në katër pasdite, një vullnetar i sjell Vullnet Sanajës një qese me burek të ngrohtë. "Nuk kam ngrënë mëngjes ende", e pranon drejtori 25 vjeçar i Anibar Film Festival duke...

Arkivi

Nga Bregu Perendimor në Estoni - Ndërmarrësja palestineze që po i shpërfillë kufijtë

Nga Jonny Wrate

"Prizreni duket si një kafe e madhe", thotë Lana Mansour, me sy të ndezur. Ndërmarrësja palestineze është këtu vetëm për dy ditë, por veç se ka filluar t'i pëlqejë vendi....

Arkivi

"Wrinkles", Alzheimer dhe shtëpia e druajtur e pleqve

Nga Jonny Wrate

Ende më kujtohet vizita ime e parë në një shtëpi pensioni. Në fakt e kujtoj erën dhe skalpin e një burri që dukej më shumë si koral se si lëkurë....

Arkivi

Ngrohja globale në fokus në Anibar

Nga Jonny Wrate

Diku në xhungllën e Amazonës, një djalë i vogël po vdes për të urinuar. Diku në një banjo publike në Perendim, edhe një djalë tjetër po e përjeton të njejtën...

Arkivi

Filmat e studentëve eklipsojnë Garën Kombëtare në Anibar

Nga Jonny Wrate

Mbrëmë pjesëmarrësit e festivalit u rehatuan në Parkun Karagaç në Pejë me tingujt e karkalecave dhe ndejave të afërta për të shikuar gjysmat e para të dy garave të mëdah...

Arkivi

DokuFest 2016 – Një akt i përditshëm i rebelimit

Nga Jonny Wrate

Me edicionin e pesëmbëdhjetë të DokuFest-it që po i afrohet fundit me natën finale, është koha të vështrojmë prapa pikat më të forta dhe më të dobëta për nëntë netët...

Arkivi

Rebelimi i përditshëm

Nga Jonny Wrate

Dje protestuesit e bombarduan ndërtesën kryesore të qeverisë me dhjetëra komplete të letrave të toaletit, duke bërtitur "e keni bo mut!". Rreth asaj kohe, tri aktivistë me përvojë nga Beogradi,...

Arkivi

'Homeland (Iraq Year Zero)' - Kryevepër maratonë

Nga Jonny Wrate

Alfred Hitchcock kishte thënë dikur "gjatësia e një filmi duhet të jetë e lidhur në mënyrë direkte me aftësinë e fshikëzës së njeriut për t'i rezistuar nevojës për të urinuar",...

Arkivi

Njerëzit e Prizrenit #2 - Duke Hapur Oqeanin

Nga Jonny Wrate

Për nëntë ditë, çdo vit në gusht, Prizreni transformohet. Pjesëmarrësit e entuziazmuar të festivalit, prej afër e larg, mblidhen në këtë qytet historik për ta thithur atmosferën e veçantë të DokuFest,...