Nebojša Šerić Šoba - Arkivi

Nebojša Šerić Šoba, një skulptor dhe muzikant, lindi në Sarajevë, ku ai studioi në Akademinë e Arteve të Bukura mes viteve 1989 dhe 1992. Nga mesi i vitit 1992 deri në fund të luftës në Bosnje dhe Hercegovinë (dhjetor të vitit 1995), Šoba luftoi si ushtar në Sarajevën e rrethuar. Gazetari dhe autori i librave komik Joe Sacco shkroi një libër rreth përvojave të Šoba gjatë kohës së luftës. Në vitin 1999, Šoba u zhvendos në Amsterdam, ku studioi në Rijksakademie, përpara se të zhvendosej në New York, ku jeton sot e kësaj dite.