Nenad Georgievski - Arkivi

Nenad Georgievski është gazetar i muzikës, përkthyes, mësues i gjuhës angleze, lexues i pasionuar i librave, koleksionist muzikor, ekskursionist, autor i disa dokumentarëve muzikorë dhe prind krenar.

Arkivi

'Çdo njollë mund të shihet si meritë' - Marjan Gavrilovski

Nga Nenad Georgievski

Regjisori Marjan Gavrilovski është yll i ri në fushën e regjisë së filmit. Ai e studioi regjinë e filmit në Bullgari, por fillimisht e mësoi zanatin duke bërë regjinë e...

Arkivi

Brian Rasic - Fotografimi është punë e dashurisë

Nga Nenad Georgievski

Ekziston një marrëdhënie delikate në mes të fotografëve të muzikës dhe yjeve të rokut. Është gati si një lidhje simbolike, kur të dy partitë angazhohen në një vallëzim dinamik që...

Arkivi

"Rrugët para jush janë rrugët pas jush" - Natacha Atlas

Nga Nenad Georgievski

Muzika e këngëtares belge Natacha Atlas shtrihet në kufirin në mes të dy kulturave: Perendimore dhe Lindore. Ajo përdorë takimin e tingujve për të krijuar diçka unike që merr më...

Arkivi

Ljubona Bën Muzikë për t'i Lëvizur Njerëzit - Vera Miloshevska

Nga Nenad Georgievski

Ka bende muzika e të cilëve gjithmonë është në kërkim dhe vazhdimisht i bënë njerëzit që të lëvizin. Prej kur bendi Ljubojna nisi udhëtimin e vet gati para dy dekadave,...

Arkivi

Festivali i Xhazit në Shkup - Festimi i diversitetit të muzikës

Nga Nenad Georgievski

Ikonat e ngjarjes 32-vjeçare nuk mbajnë asgjë mbrapa në intervistat e K2.0