Shqipe Gjocaj - Arkivi

E interesuar për kultura, letërsi dhe shkrim kreativ. E motivuar nga leximi, udhëtimi dhe mësimdhënia. E frymëzuar nga njerëzit punëtorë dhe të orientuar drejt cilësisë. Shqipja është përfituese e programit të K2.0, Bursa në Gazetari për të Drejta të Njeriut (cikli 2019).

Arkivi

COPË COPË; kush janë ata që ndëshkojnë gratë?

Nga Shqipe Gjocaj

Martesat me forcë, aborti i detyruar, dhuna sistematike në familje, dhunimi dhe incesti – këto forma të dhunës ndaj grave që përshkruan cilëndo shoqëri si të dhunshme dhe primitive. Këto...

Arkivi

Produkte Mjekësore, Jo Kozmetike

Nga Shqipe Gjocaj

Nëna ime thoshte se secili fillim duhet të filloj me dicka të ëmbël. Kjo ndoshta ka qenë thjeshtë një mënyrë që të na e tërheq vëmendjen nga gjendje e re...

Arkivi

Planifikimi Familjar, riprodhimi dhe Stavileci

Nga Shqipe Gjocaj

Gjendja e rëndë ekonomike në vend lidhet ngushtë me gjendjen e rëndë sociale e që është indikator lehtë i detektueshëm i nivelit të ulët të vetëdijësimit të grave dhe burrave...

Arkivi

'Babadimri ekziston, quhet njerëzi

Nga Shqipe Gjocaj

Arkivi

Përmbyse Patriarkun

Nga Shqipe Gjocaj

Ndërtimi i qeverisë së re përmes koalicionit të shumë kundërshtuar PDK-LDK, fakti që një figur kontradiktore në mënyrë bizare vjen në krye të kuvendit, ndarja e ministrive ku nga 21 ministri, vetëm 2 u janë besuar grave, dëshmon vazhdimimin e dominimit të burrave në ekzekutiv dhe poste tjera vendimmarrëse. Kjo frymë tanimë e njohur...

Arkivi

Politikat e Gjinisë/ve

Nga Shqipe Gjocaj

Arkivi

Kompetenca, autoriteti dhe feminizmi

Nga Shqipe Gjocaj

Arkivi

Merre vendimin për t’u kandiduar!

Nga Shqipe Gjocaj

Arkivi

Moda, magjepsja dhe ne

Nga Shqipe Gjocaj

Gjate gjithe historise, moda ka qene nje nga mjetet me magjepse kulturore per te promovuar sofistikimin, luksin dhe artin. Mirepo, si industri, moda ka arritur te krijoj nje mendim snob...

Arkivi

Top 5 Vepra të Letërsisë Dixhitale

Nga Shqipe Gjocaj