Valmir Mehmetaj - Arkivi

Valmir Mehmetaj është gazetar i cili më parë ka punuar në  Kosovo 2.0. Valmiri ka studiuar Shkencat e Komunikimit në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, Maqedoni. Ai beson thellësisht në mësim të vazhdueshëm dhe në formim të mendimeve origjinale, dhe kryesisht shkruan për çështje kulturore dhe sociale.

Arkivi

Lulzim Hoti: Kultura është një prej shtyllave kryesore të zhvillimit të qëndrueshëm

Nga Valmir Mehmetaj

7 Arte synon që ta aktivizojë përsëri skenën e shuar kulturore të Mitrovicës. Më herët gjatë muajit, u lansua një nismë e re e komunitetit të dizajnit në Mitrovicë, me synim...

Arkivi

Formësimi i së ardhmes së Mitrovicës, nga thelemi drejt kulmit

Nga Valmir Mehmetaj

Për vite me radhë, vendimet për Mitrovicën janë marrë nga larg, ndërsa komunitetet lokale përfshiheshin shumë pak. Një nismë e re e cila u ndërmor javën e kaluar ka për...

Arkivi

Fushata qytetare e cila kërkon drejtësi për Xhenetën bën përparime

Nga Valmir Mehmetaj

Disa muaj pas vdekjes tragjike të 3 vjeçares Xheneta Gashi në Prizren, një fushatë mjaft këmbëngulëse e qytetarëve, së fundmi ka filluar të sjell rezultate. Prokuroria Themelore e Prizrenit tha...

Arkivi

Korrupsioni – Kanceri në rritje

Nga Valmir Mehmetaj

Koha nuk do ta shërojë korrupsionin, dhe përderisa ne nuk bëjmë diçka në lidhje me të, ai do të vazhdojë të rritet si kancer, duke mbytur të gjithë shoqërinë dhe...

Arkivi

Gara kombëtare në DokuFest - Njoftohuni me regjisorët

Nga Valmir Mehmetaj

Sivjet gara Kombëtare në DokuFest i solli 12 filma të shkurtër artistik dhe dokumentar, që u shfaqën gjatë tre ditëve, me tema si traditat historike e burrneshave në Shqipëri, e...

Arkivi

Daniel Mulloy - 'Si trëndafila, bukurai dhe fuqia nuk do të dëmtohen nga një kulturë e korrupsionit'

Nga Valmir Mehmetaj

Çdo vit DokuFest zgjedh një temë speciale që e interpreton nëpërmjet një programi special të fjalimeve, diskutimeve, filmave dhe ngjarjeve tjera. Zakonisht është temë sociale që është relevante me ngjarjet...

Arkivi

Daullet e Rezistencës - Kujtojmë të kaluarën e shtypjes

Nga Valmir Mehmetaj

Edhe pse dekada e 90-ave është pjesë shumë e rëndësishme e historisë bashkëkohore të Kosovës, pak është dokumentuar ose shkruar për ato vite. Nëpërmjet dokumentarit të tyre "Daullet e Rezistencës",...

Arkivi

Gazetari me përvojë i Al Jazeera ndanë këshilla për luftimin e korrupsionit

Nga Valmir Mehmetaj

Diarmuid Jeffreys, kreu i programeve hetuese në Al Jazeera English, është njëri prej të ftuarve special në DokuFest këtë javë. Gjatë një fjalimi për temën e festivalit të sivjetëm, "Korrupsion",...

Arkivi

Gara Kombëtare e DokuFest - gjithçka që duhet të dini

Nga Valmir Mehmetaj

Sot shfaqen filmat e parë në kategorinë e njohur Kombëtare, gjithmonë një prej programeve më të pritura në DokuFest. Edhe sivjet s'ka përjashtim. 12 filma do të marrin pjesë, në...

Arkivi

Nis DokuFest 2016 në Prizren

Nga Valmir Mehmetaj

Edicioni i 15 i Festivalit Ndërkombëtar të Dokumentarit dhe Filmit të Shkurtër DokuFest u hap zyrtarisht mbrëmë në Kino Lumbardhi në Prizren. Drejtoresha e DokuFest Nita Deda dhe Drejtori Artistik...

Arkivi

Eleganca e një arti energjik: Vallëzimi bashkëkohor

Nga Valmir Mehmetaj

Fundjavën e kaluar Soma Book Station priti kolektivin "CADAM", një grup gjerman i vallëzimit bashkëkohor. Në dy seanca, të shoqëruar nga muzika dhe të udhëhequr nga videot, anëtarët e kolektivit...

Arkivi

Destinacionet e Preferuara Verore: Hedhja me parashutë në Portugali

Nga Valmir Mehmetaj

Ditët e nxehta të verës përfundimisht janë këtu, dhe sezoni i pushimeve veçse ka filluar. Nëse dhe kur vendosni të shkoni në pushim larg qytetit tuaj të dashur, qoftë për...

Arkivi

Destinacionet e Preferuara Verore: Gjiri i Gramës

Nga Valmir Mehmetaj

Ditët e nxehta të verës përfundimisht janë këtu, dhe sezoni i pushimeve veçse ka filluar. Nëse dhe kur vendosni të shkoni në pushim larg qytetit tuaj të dashur, qoftë për...

Arkivi

Destinacionet e Preferuara Verore: Liqeni i Komanit

Nga Valmir Mehmetaj

Ditët e nxehta të verës përfundimisht janë këtu, dhe sezoni i pushimeve veçse ka filluar. Nëse dhe kur vendosni të shkoni në pushim larg qytetit tuaj të dashur, qoftë për...

Arkivi

Konferenca që shtroi autostradën për bienalen e parë të Kosovës

Nga Valmir Mehmetaj

Këtë fundjavë u mbajt konferenca 'E Kaluara Bashkëkohore. E Ardhmja Historike.' në Prizren. I organizuar nga ekipi që e bëri 'Autostrade Biennale', ky eveniment ishte pararendës i bienales së parë...

Arkivi

Destinacionet e Preferuara Verore: Zhytja në Shqipëri

Nga Valmir Mehmetaj

Ditët e nxehta të verës përfundimisht janë këtu, dhe sezoni i pushimeve veçse ka filluar. Nëse dhe kur vendosni të shkoni në pushim larg qytetit tuaj të dashur, qoftë për...

Arkivi

Prizreni ndërton një autostradë të re artistike: 'Autostrada Bienale'

Nga Valmir Mehmetaj

Një ekip i përkushtuar i artistëve dhe akademikëve po bëhen gati që ta sjellin bienalen e parë bashkëkohore të artit në Kosovë. Nëse gjithçka shkon sipas planit, 'Autostrada Bienale' do...

Arkivi

Destinacionet e Preferuara Verore: Malet Thërasin

Nga Valmir Mehmetaj

Ditët e nxehta të verës përfundimisht janë këtu, dhe sezoni i pushimeve veçse ka filluar. Nëse dhe kur vendosni të shkoni në pushim larg qytetit tuaj të dashur, qoftë për...

Arkivi

Destinacionet e Preferuara Verore: Ulqini

Nga Valmir Mehmetaj

Ditët e nxehta të verës përfundimisht janë këtu, dhe sezoni i pushimeve veçse ka filluar. Nëse dhe kur vendosni të shkoni në pushim larg qytetit tuaj të dashur, qoftë për...

Arkivi

Anri Sala - duke zbuluar mundësitë e të pazakontës

Nga Valmir Mehmetaj

Njëri prej artistëve konceptual më të arritur në Evropë, Anri Sala, shqiptari i bazuar në Berlin, mbajti ligjëratë në Stacion - Qendra për Art Bashkëkohor javën e kaluar. Në fjalimin...

Arkivi

Hapësira e bashki-'M'-it në Prishtinë

Nga Valmir Mehmetaj

Është vështirë të shpjegohet saktësisht Klubi M; pjesërisht bar, pjesërisht kafene, pjesërisht qendër kulturore - hapësirë që ofron muzikë nga elektronika e tekno deri te tingujt më eksperimental e alternativ,...

Arkivi

Big ideas discussed in civil activism Small Talk

Nga Valmir Mehmetaj

Përkthimi vjen së shpejti...

Arkivi

Mitrovicës po i kthehet roku

Nga Valmir Mehmetaj

Tetë vjet më parë në qytetin e Mitrovicës u hap shkolla e rokut, unike në Kosovë, e cila u ofron muzikantëve të rinj mundësi për të mësuar, për t'u rritur...

Arkivi

Vazhdon beteja për drejtësi për vajzën nga Prizreni

Nga Valmir Mehmetaj

OJQ-të nga shoqëria civile kërkojnë dorëheqje dhe ndjekje penale të atyre që janë përgjegjës për vdekjen vajzës 3 vjeçare javën e kaluar në Prizren. Duke filluar me një protest këtë...

Arkivi

Kush po i përfaqëson serbët e Kosovës?

Nga Valmir Mehmetaj

Seri speciale për përfaqësim të minoriteteve në demokracinë e Kosovës. Të gjithë i kemi parë yjet në flamurin kombëtar të Kosovës. Disa e dinë se çfarë përfaqësojnë ata, por shumë kanë...

Arkivi

Panairi i librit hap dyert për libërdashësit

Nga Valmir Mehmetaj

Panairi i 18 i Librit në Prishtinë nis sonte në 18:00 në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve. Ky panair do të zgjatë deri me 12 qershor...