TĂ‹ GJITHĂ‹ ARTIKUJT NGA: Margo Rejmer

Małgorzata (Margo) Rejmer është një noveliste, reportere dhe shkrimtare polake e tregimeve të shkurtra e vlerësuar me çmime. Është autore e romanit Toximia dhe veprës jofiktive Bukuresht: Pluhur dhe gjak. Në vitin 2018 u nderua me Pasaportën Polityka, çmimi më prestigjioz në Poloni për artistë në zhvillim, për Balta më të ëmbël se mjalti. Librat e saj janë përkthyer në tetë gjuhë. Jeton në Varshavë dhe Tiranë.