TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Arbër Gashi

Arbër Gashi është aktivist dhe etnograf që mban diplomë BA në Histori nga Goldsmiths, Universiteti i Londrës dhe Master për gjini, seksualitet dhe kulturë nga Birkbeck, Universiteti i Londrës. Kërkimi i tij akademik përqendrohet në dokumentimin e përvojave të komuniteteve të pakicave etnike islame në Londër dhe në hulumtimin e efekteve afatgjata të praktikave të kolonizimit jugosllav në Kosovë gjatë periudhës së ndërmjet dy luftërave. Po ashtu ka punuar me një sërë organizatash të të drejtave të njeriut në Britani.