TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Blerta Sejdija

Blerta Sejdija është studente e Shkencave Politike dhe e Albanologjisë në Charles University në Pragë. Ajo u lind dhe u rrit në Republikën Çeke, por me prejardhje është shqiptare e Kosovës. Blerta është aktiviste për të drejtat e njeriut, e specializuar në të drejtat e grave. Ka themeluar OJQ-në “Beat Sexism” në moshën 16-vjeçare.

Blogbox | Të Drejtat e Grave

Orvatjet e grave kosovare mes familjes dhe karrierës

Nga - 29.04.2020

Kompromisi shtypës i parë përmes thjerrës së Simone de Beauvoir.

Pikëpamje

A mundet vërtet ta tërheqë Republika e Çekisë njohjen [...]

Nga - 21.09.2019

Zeman ia kthen shpinën trashëgimisë, por ballafaqohet me ligjin ndërkombëtar.