TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Bulent Mumay

Bulent Mumay është gazetar i pavarur 39 vjeçar. Ai është kolumnist i gazetës së përditshme turke Birgun dhe botimit gjerman Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ai gjithashtu jep mësim në lëndën e gazetarisë digjitale në Kadir Has University. Në 2013, Mumay u shpërblye me Human Rights Award nga South East Europe Media Organization (SEEMO), anëtare e Institutit Ndërkombëtar të Shtypit (IPI), për “qasjen e tij redaksionale të orientuar kah të drejtat e njeriut, pavarësisht presionit gjatë protestave Gezi”.

Pikëpamje | Media

Gazetari turk: Ditët e mija në burg pas puçit

Nga - 04.10.2016

Si mbrojtës i shquar i lirive të shtypit, autoritetet u munduan që të më paraqesin si "terrorist" gjatë përpjekjes së tyre për t'i shtypur mediat.