TĂ‹ GJITHĂ‹ ARTIKUJT NGA: Marion Kraske

Marion Kraske ka kryer studimet për shkenca politike, ekonomi dhe studime sllave. Ajo e filloi karrierën e saj si gazetare në Agjencinë e Shtypit Gjerman para se t’i bashkohet Televizionit të Parë Gjerman, dhe më vonë magazinës së lajmeve gjermane Der Spiegel. Nga viti 2005-09 ishte drejtoreshë e zyrës së Der Spiegel në Vjenë duke shkruar për Ballkanin Perëndimor. Në dhjetor të vitit 2015, Marion u caktua drejtoreshë e zyrës në Heinrich Böll Foundation në Sarajevë, përgjegjëse për Bosnjën dhe Hercegovinën, Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë.