TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Neven Andelic

Dr. Neven Andelić është Ligjërues i Lartë i Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe të Drejtave të Njeriut në Regent’s University London. Ai ka shërbyer në Komitetin Këshillues të Konventës Strukturore për Mbrojtjen e Minoriteteve Kombëtare të Këshillit të Evropës nga viti 2014 deri në 2018. Andelić është gjithashtu profesor i ftuar në Universiteti ne Bolonjës dhe senior visiting fellow në LSE. Ai ka punuar në media të lajmeve si CNN, BBC dhe ITN, dhe kohë pas kohe kontribuon në media të ish-Jugosllavisë. Ai gjithashtu shkruan revista akademike dhe ka botuar librin ‘Bosnja-Hercegovina: Fundi i Trashëgimisë’ (London and Oregon: Frank Cass, 2003).

Pikëpamje | Dialogu

Ndryshimet e kufijve të Ballkanit rrezikojnë kthimin e konflikteve të hapura

Nga - 05.09.2018

Rivendosja e kufijve do t’i dëmtonte parimet ndërkombëtare që janë vendosur prej dekadash.