TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Aleksandar Brezar

Aleksandar Brezar ka lindur në vitin 1984 në Sarajevë. Si prezantues dhe reporter për televizionin publik të Bosnjes BHRT, ai poashtu ka punuar si gazetar për Radio 202 dhe në disa dokumentarë për PBS, Holocaust Memorial Museum United States of America dhe Al Jazeera English. Ai gjithashtu punon si përkthyes letrar.

Pikëpamje | Refugjatët

Empatia në Evropë jo vetëm që ka vdekur, por qëmoti është [...]

Nga - 13.03.2020

A do të marrin dikur mësim liderët evropianë?

Pikëpamje | BiH

Prej kur është mbajtja e emigrantëve në kafaze standard [...]

Nga - 28.04.2019

Pamjet nga Bosnja dhe Hercegovina “britmë” për reagim.

Biseda | BE

Beatriz Becerra: Për mua, liberalizimi më shumë është [...]

Nga - 07.12.2018

Deputetja e Parlamentit Evropian flet për BE-në pas Brexit-it, politikat e migrimit dhe domethënien e zgjedhjeve të ardhshme për të ardhmen e Evropës.

Biseda | BiH

Dino Mustafić: “Kemi nevojë për një ndryshim social”.

Nga - 22.10.2018

Regjisori i teatrit dhe filmit vlerëson marrëdhëniet ndërmjet kulturës dhe politikës në Bosnje dhe Hercegovinë.

Biseda | BE

Miljenko Jergović: Me të vërtetë e druaj hyrjen e shteteve [...]

Nga - 16.07.2018

Një nga shkrimtarët më të rëndësishëm të rajonit flet për fashizmin në Evropë, të ardhmen dhe migrimin.

Në thelb | BiH

Zhvillimi i biznesit në kushte të parealizueshme

Nga - 06.04.2018

A i ofron Bosnja dhe Hercegovina mundësi të rinjëve për të hapur biznese?

Në thelb | BiH

Toka e të varfërve dhe e të uriturve

Nga - 02.02.2018

Më shumë se një çerek i popullsisë në Bosnjë dhe Hercegovinë flenë të uritur.

Biseda | Politika

Igor Stiks: Të drejtat e njeriut nuk janë të mjaftueshme [...]

Nga - 30.11.2017

Shkrimtari dhe publicisti kërkon përgjigje për pyetjen e përhershme: Çka mund të bëhet?’

Biseda | Kulturë

Edin Zubçeviq: “Fati i kulturës në Bosnjë dhe Hercegovinë [...]

Nga - 31.10.2017

Themeluesi i Festivalit të muzikës xhez në Sarajevë flet për kulturën në tranzicion, fashizmin dhe muzikën si gjuhë universale.

Biseda | Film

Joshua Oppenheimer: “Për ta kuptuar gjenocidin, duhet t’i [...]

Nga - 17.08.2017

Regjisori i nominuar për çmimin Oskar flet për krimet e luftës dhe fajësinë.

Biseda | BE

Francis Fukuyama: Bashkimi Evropian e ka prekur fundin

Nga - 11.07.2017

Teoricieni i ekonomisë dhe politologu flet me K2.0 për rivalitetin e forcave të jashtme në Ballkan, për hyrjen në BE dhe për fuqinë e kapitalizmit.