TĂ‹ GJITHĂ‹ ARTIKUJT NGA: Gani Kosumi

Gani Kosumi ka mbaruar studimet në Degën e Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe në Fakultetin Filologjik të Universiteti të Prishtinës. Që nga viti 1981 është pjesë e gazetarisë sportive në Kosovë, fillimisht si gazetar i sportit në Radio Prishtinë duke vazhduar gjatë periduhës 1991-99 raportimin në baza ditore për Radio Televizionin Shqiptar lidhur me ngjarjet sportive që zhvilloheshin në atë periudhë kohore. Pas vitit 1999, dy vjet punoi redaktor i sportit në Radio Rilindje, kurse më pas u kthye në vendin e tij të punës në cilësi të Redaktorit të Redaksisë së sportit në Radio Kosovë.Në vitin 2002, merr çmimin Gazetar vitit për sportet luftarake në Kosovë, kurse në vitin 2013 u nderua  me cmimin Gazetari më i mirë për radio në Kosovë nga Shoqata e Gazetarëve sportivë të Kosovës.