TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Jovana Georgievski

Jovana Georgievski është gazetare nga Beogradi e cila punon për Vreme Weekly. Ajo është e interesuar në tema të migrimit, narracionet e Ballkanit dhe reflektimin e tyre në kulturën dhe jetën e përditshme. Ajo ka diplomuar në Belgrade Open School dhe flet rusisht dhe anglisht.

Biseda | Art

Milčo Mančevski: Filmi nuk është raport i CNN-it, as doktoraturë [...]

Nga - 16.12.2019

Regjisori i mirënjohur maqedon flet për filmin e tij të fundit, gratë, dhe politikën.

Në thelb | drugs

Rruga e gjatë drejt legalizimit

Nga - 09.12.2019

Edhe sa do të legalizohet kanabisi në Ballkan?

S`fundmi | Kulturë

Marina Abramović e shënon kthimin në shtëpi me retrospektivën [...]

Nga - 27.09.2019

‘The Cleaner’ do të jetë i hapur për ekspozitë deri në janar 2020.

Në thelb | Ambienti

Problemi i Serbisë me mbeturinat bërthamore

Nga - 21.01.2019

Ekspertët nxisin zyrtarët që të gjejnë zgjidhje për trajtimin e materialeve të rrezikshme.

Në thelb | Ambienti

Lufta e Serbisë për lumenj – dhe mbijetesë

Nga - 20.09.2018

Qytetarët thonë se beteja për hidrocentrale veç sa ka filluar.

Në thelb | Aktivizmi

Përkujtimoret që mungojnë

Nga - 27.07.2018

Vazhdojnë përpjekjet për t’i kujtuar civilët e vrarë në Serbi, Kroaci dhe BIH.

S`fundmi | Kulturë

Krejtë çka ka mbetë pas Jugosllavisë

Nga - 20.06.2018

Ekspozita në Beograd analizon jetën e punëtorëve jugosllavë.

Në thelb | Aktivizmi

Qytetarët aktivistë po luftojnë për qytetin e tyre

Nga - 01.04.2018

Pas katër viteve, ‘Ne da(vi)mo Beograd’ refuzon të largohet.

Në thelb | Refugjatët

Loja e BE-së me kufij

Nga - 23.02.2018

Kufijtë e mbyllur i kanë sjellë mijëra emigrantë në situatë të pasigurtë në Ballkan.