TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Lorina Hoxha

Lorina Hoxha është praktikante e redaksisë së K2.0. Ajo studion shkencat politike në Universitetin e Torontos.

Në thelb | Shqipëria

Të dëshpëruar dhe të margjinalizuar, viktimat e tërmetit [...]

Nga - 05.12.2019

Njerëzit që veç se ishin të prekshëm në mesin e atyre që kanë pësuar më së shumti.

Në thelb | Barazia gjinore

Gratë pa punë

Nga - 10.11.2017

Analizë e mungesës së grave kosovare në tregun e punës

Biseda | Art

Sokol Beqiri: Nëse artisti ka një mision, ky mision është [...]

Nga - 05.09.2017

Artisti nga Peja kthehet pas një dekade denoncimi të artit si medium.

Biseda | Art

Edi Hila: Dua të flas për artin tim, jo për regjimin

Nga - 25.08.2017

Artisti shqiptar flet për pjesëmarrjen në documenta 14.

Në thelb | Art

Të krijosh art në Shqipërinë e Enver Hoxhës

Nga - 26.07.2017

"Realizmi socialist nuk e përshkruante jetën ashtu siç ishte, por ashtu siç duhej të ishte".

S`fundmi | BE

Çfarë do të thotë ‘evropianizimi’ për Kosovën?

Nga - 14.07.2017

Në ngjarjen e fundit të K2.0 u diskutuan marrëdhëniet e Kosovës me Bashkimin Evropian.

Biseda | Art

Lala Meredith-Vula: Peisazhet e Kosovës më dukeshin si piktura

Nga - 12.07.2017

Fotografja sjell Kosovën rurale në ekspozitën globale.

S`fundmi | Të drejtat e privatësisë

Prishtina debaton për të drejtat digjitale

Nga - 14.06.2017

Një konferencë i theksoi çështjet në lidhje me privatësinë dhe shfrytëzimin e të dhënave.