TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Kosovare Duraku

Në të kaluarën Kosovare Duraku ka punuar si praktikante për një organizatë që punon me të drejtat e njeriut në Sidnej të Australisë, dhe edhe për International Debate Education Association në Utreht të Holandës. Ajo ka kryer magjistraturën në drejtimin e Të Drejtës Penale Globale në Universitetin e Groningenit, ku ka shkruar temën e diplomës për politikat e emigrimit në Australi. Aktualisht është duke kryer një magjistraturë tjetër në drejtimin e Të Drejtave Ndërkombëtare të Njeriut në të njejtin universitet.

Blogbox | Kulturë

Përvetësimi i kulturës që hiqet si modë

Nga - 18.05.2020

Si po i përvetësojnë shqiptarët kulturat e ndryshme në industrinë e muzikës.

Blogbox | Diaspora

Orvatja për një vend në tryezën e supremacisë së bardhë

Nga - 06.05.2020

Sentimentet antimyslimane në diasporën shqiptare.

Blogbox | Diaspora

I shtypuri bëhet shtypës

Nga - 27.08.2019

Udhëtimi nëpër botën ‘ti nuk përket këtu’.